Brein

Granaatappel remt (onder meer) Alzheimer af

Share Button

Onderzoekers zijn bezig om een medicijn te ontwikkelen dat polyfenolen uit granaatappel bevat. Het gaat om punicalagine die de progressie van Alzheimer zou remmen en die tevens neuro ontstekingen kan behandelen. Met name in de ontstaansfase kan dit de ziekte afremmen en de symptomen beteugelen. De auteur van de studie zegt dat granaatappelsap nuttig is bij elk soort ontsteking.

granaatappel

Granaatappel remt Alzheimer

Ook bij andere pijnlijke ontstekingen

Ook pijnlijke ontstekingen die met de hersenziekte gepaard gaan, zoals reumatoïde artritis en Parkinson kan hiermee ingetoomd worden. Dit zijn de bevindingen van een tweejarige studie (University of Huddersfield/dr.Olumayokun Olajide)

Dr. Olumayokun Olajide is gespecialiseerd in de anti-ontstekingseigenschappen van natuurlijke producten.

Polyfenool remt ontsteking in hersencellen

Het polyfenool punicalagine, dat in granaatappel gevonden wordt, remt de ontsteking in specifieke hersencellen (micrologia). De ontsteking leidt tot vernietiging van steeds meer hersencellen, waardoor de conditie van Alzheimer steeds ernstiger wordt. Er is nog altijd geen genezing voor de ziekte, maar punicalagine zou het kunnen voorkomen of afremmen.

Dr Olajide en zijn team testte de bevinding op geïsoleerde hersencellen van ratten. Het onderzoek is gepubliceerd in Molecular Nutrition & Food Research. Olajide onderzoekt nog welke hoeveelheid granaatappel nodig is om effectief te zijn.

Granaatappelsap

Hij zegt: “We weten dat regelmatige consumptie van granaatappel veel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder de preventie van dementie.” Hij raad sap-producten aan die 100% granaatappel bevatten en zegt dat granaatappel niet alleen nuttig is bij neuro-ontsteking, maar ook bij alle andere ontstekingen zoals Parkinson’s, kanker en reumatoïde artritis.

De belangrijkste antioxidanten zitten het buitenste gedeelte van de granaatappel, niet in het zachte fruit.

In oktober 2013 toonde onderzoek aan dat de polyfenolen uit granaatappel zorgen voor behoud van een goede cardiovasculaire gezondheid. Ook zou het volgens studie de groei van goede darmbacteriën bevorderen. Deze maand meldde een andere studie dat granaatappel hepatitis C voorkomt.

Bron: www.hud.ac.uk

 

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.