Wat je niet wil weten over vegetarische burgers

Vegetarisch burger: gewoon diervoer met een smaakje

Waarom een neurotoxisch koolwaterstof in je burger

Meer dan 99% van de vegetarische burgers zijn gemaakt met soja proteïne isolaat, dit wordt gewonnen van soja meel en het is al decennia gebruikelijk dat dit voor dierenvoer bestemd is. Voor menselijk gebruik wordt het dan wat zoeter gemaakt met suiker en kruiden en niet te vergeten: Ve-tsin (E621, mononatriumglutamaat, neurotoxisch) wat leidt tot onder andere vet-zin.

Waarom een neurotoxisch koolwaterstof in je burger ?

Ook wordt er een stof gebruikt dat hexaan heet. Hexaan is een verzadigde koolwaterstof, een zeer vluchtig bestanddeel dat  ook gebruikt wordt in gas, olie en benzine. Is hexaan een E-nummer? Nee, natuurlijk niet, want het is een verborgen gif. (Wat veel E-nummers feitelijk ook zijn). Hexaan wordt niet alleen in burgers gebruikt, maar ook in gezonde repen. In biologische voeding is dit verboden, maar ‘biologisch’ of ‘natuurlijk’  wat je in de supermarkt vindt, grote kans dat het erin zit. Zorg dat je biologisch koopt mét een label.  Het wordt gebruikt omdat het een makkelijk en goedkoop middel is om olie uit sojabonen te trekken. Hexaan is net als E621 neurotoxisch en het is ook nog eens explosief.

Producten met sojaproteïnen, sojameel en andere vormen van soja bevatten in de meeste gevallen hexaan.

Interessant rapport van Cornucopia

GMO food, it’s worse than we thought

Hexane contamination of soy protein and soy products