Studie: marihuana verlaagt het IQ niet (alcohol wel)

In tegenstelling tot wat beweerd werd, blijkt marihuana volgens een nieuwe studie  het IQ niet te verlagen.

De studie werd uitgevoerd door de University College of London, en werd afgelopen dinsdag gepresenteerd op de European Conference of Neuropsychopharmacology in Berlin.

De studie werd gedaan onder 2000 studenten. Volgens de onderzoekers was er geen relatie tussen een lager IQ op de leeftijd van 15 jaar, als gevolg van cannabisgebruik. Alcohol, opvoeding en sigaretten hadden wel invloed op het IQ.

Contrast

De uitkomst van de studie staat in schril contrast met de studie die Duke University publiceerde in 2012. De studie van D.U. claimde dat marihuanagebruik in de jonge volwassenjaren leidt tot onomkeerbare vermindering van het IQ op 8 punten. Onderzoekers uitten overigens wel bezwaren tegen de efficiency van die studie. Bovengenoemde studie lijkt de onjuistheid van de Duke studie te bevestigen.

Hoofdauteur van de studie van University College of London: “Dit is een belangrijke boodschap voor de volksgezondheid. Het geloof dat cannabis schadelijk is, leidt af van andere schadelijke gewoonten.”

De enige factoren die het IQ daadwerkelijk verlagen volgens de studie zijn alcohol, en ook sigaretten en opvoeding.

Cannabis heeft de slechte naam, pijnstillers en medicatie niet

Hoewel cannabis een slechte naam heeft, verbetert het bij juist en zorgvuldig gebruik een scala aan ziekten en aandoeningen. Steeds vaker worden de helende eigenschappen van marihuana (wiet, cannabis) aangetoond. Zo maakt het lichaam optimaal gebruik van de in cannabis aanwezige THC’s en CBD door bijvoorbeeld hennepsap te drinken. Alcohol is verslavend en nadelig, en kan tot geweld leiden. Ook farmaceutische pijnstillers zijn verslavend en zorgen zelfs jaarlijks voor meer doden dan illegale drugs. iazepinen (tranquillizers) verminderen cognitie onomkeerbaar en vergroten de kans op Alzheimer. Ook andere, veelgebruikte, medicatie beschadigen hersenen en zorgen voor mentale achteruitgang, met name op het gebied van geheugen (eveneens onomkeerbaar). Dan zijn er nog de giftige chemicaliën in milieu en voeding, zoals pesticiden. Nog lang niet alle schadelijke pesticiden zijn verboden.

Marihuana en gezondheid

Vrouw gebruikt marihuana om Lyme te overwinnen

De helende eigenschappen van Cannabis (Hennep) sap

Verder bewijs: cannabis remt tumorgroei

Patiënt geneest van long- en hersenkanker door cannabis (met video met hele verhaal)

7 medische studies die aantonen dat cannabis effectief bij kanker is

En nog meer studies (12) die aantonen dat cannabis effectief werkt bij kanker 

Bronnen:

Carey Wedler,  TheAntiMedia.org

Washington Post