Deze dieetproducten kan je beter mijden

OEDGEZOND.INFO

Light, 0% vet, geen suiker, enzovoorts. Dat zijn de misleidende claims op voeding, die je doen denken dat de producten je helpen gewicht te verliezen. Waar moet je op letten, zodat je niet in die dieet-val trapt. Veel dieetvoeding is er juist de oorzaak van dat je aankomt: verborgen ingrediënten zorgen ervoor dat je meer wilt, terwijl je minder zou moeten eten. Welke dieetproducten kun je beter mijden ?

Vetvrije salade dressing

De dressing is weliswaar vetvrij, maar om consumenten terug te doen komen om meer te kopen, zit er suiker in. Zo vergeet je de vet die mist, want er zit toch een aangenaam smaakje aan. Ga voor gewone dressing en gebruik gewoon wat minder. Wil je echt vetvrije dressing, dan is hier een recept:

 • 150 ml yoghurt
 • 2 el witte wijnazijn
 • 1 el verse munt, fijngehakt
 • 1 el verse peterselie, fijngehakt
 • versgemalen zwarte peper

Vetarme (light) pindakaas

Als je vetarme pindakaas eet, nuttig je gehydrogeneerde olie. Hydrogeneren is het chemisch binden van waterstof aan de vloeibare olie waardoor er een harder vet ontstaat met als gevolg veel ongezonde bijprodukten. Er worden fructosesiroop en ook chemische vulmiddelen toegevoegd, in de plaats van de gezonde vetten.

Smoothies en sappen

In veel gevallen zitten de smoothies en sappen die je in de winkel koopt, vol met suikers en calorieën. Meestal ontbreekt het ook nog aan vezels, wat als gevolg heeft dat suikers snel worden opgenomen. Blijf dus bij je zelfgemaakte smoothies, waarbij je precies weet wat er in gaat. Innocent verkoop wel pure smoothies.

Hier vind je recepten van dr. Oz voor snel gewichtverlies, waaronder smoothie recepten (rapid weight loss smoothie !)

De ochtend mokka smoothie helpt ook gewicht te verliezen:

 • Avond: zet sterke koffie en maak hier ijsblokjes van.
 • Ochtend: Neem een kop amandelmelk, wat vanille protïnepoeder, een middelgrote banaan, wat cacaopoeder, doe er de ijsblokjes bij en mix alles in de blender.

Wraps

Een simpele kale wrap kan 400 calorieën bevatten. Bovendien kan een wrap meerdere van de volgende ingrediënten bevatten:

 •  E422 (Glycerol),
 • E466 (Natriumcarboxymethylcellulose),
 • E412 (Guarpitmeel),
 • E500ii,
 • E450i (Zuur natriumpyrofosfaat),
 • Zout, E296 (Appelzuur),
 • E330 (Citroenzuur, we weten inmiddels dat dit niet puur natuur is, maar op vieze manier gekweekt wordt),
 • E471 (Mono- en diglyceriden van vetzuren),
 • Dextrose,
 • E282 (Calciumpropionaat),
 • E202 (Kaliumsorbaat)
 • E202 (Conserveringsmiddel)
 • E296, E330, E282 (Voedingszuren)
 • E422, E466, E412, E450i, E471 (geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen)

Een recept voor  een heerlijke gezonde wrap van sla

Muesli repen

Muesli repen vullen, en dat is niet raar: ze kunnen vol suikers en gehydrogeneerde oliën zitten. Dit is de reden dat ze calorierijk zijn, maar niet vanwege de goede voedingsstoffen. Fructosesiroop is een veelvoorkomend ingrediënt in mueslirepen, en dan met name in ‘light’. Niet alle mueslirepen bevatten waardeloze ingrediënten, gewoon even het etiket lezen en je weet het. Zelf mueslirepen maken is overigens niet moeilijk

Producten met kunstmatige zoetstoffen kan je zowiezo beter vermijden, omdat je hier juist dikker van word.

Bron/meer lezen:
The Dr. Oz Show website― “The Top 10 Diet Foods to Avoid