7x Voeding die haarverlies voorkomt, en ….oogdruppels tegen haarverlies ?

Wanneer het op ons haar aankomt, zijn het niet alleen mannen die zich zorgen maken over dunner wordend haar. Ook voor vrouwen is het een gruwel, misschien nog wel meer ! Haren zijn medebepalend voor een jeugdig uiterlijk en grijs en dunner haar zijn daarom niet populair. Te veel stylen (en misschien ook wel te fanatiek), verven vanaf jonge leeftijd, stress, medicatie, schildklierproblemen doen het haar geen goed. Er zijn manieren en middelen die haarverlies beperkt houden. En wat doen oogdruppels tegen haarverlies ?

Haarverlies? Deze natuurlijke middelen stoppen haarverlies en doen haren hergroeien

  • Mishandel je haar niet. Wanneer het in de klit zit, probeer dan eerst de klitten eruit te krijgen door middel van de vingers. Begin pas te borstelen wanneer je haar redelijk ontklit is. Probeer zo min mogelijk te trekken aan het haar, wanneer je een knot of staart maakt.
  • Van antidepressiva, de anticonceptiepil, medicijnen tegen jicht, artritis en hoge bloedddruk is het bekend dat deze haarverlies veroorzaken.
  • Eet gezond, vitamine- en mineraalrijk en gevarieerd
  • Investeer in de aanschaf van natuurlijke shampoos

Voeding

1. Eieren

Voeg eieren toe aan je voeding. Het maakt niet uit of ze gebakken, gekookt of geroert zijn, eieren zijn een verbazingwekkende simpele bron van biotine en vitamine B. Biotine (B8) is niet alleen makkelijk te verkrijgen via eieren, maar ook via pinda’s, amandelen, zalm en avocado’s.

2. Vlees

Schrap vlees niet van je lijstje, maar eet varkenshaas. Dit vlees bevat alle B-vitaminen die je nodig hebt en die helpen zuurstof naar de schedel te vervoeren middels rode bloedcellen. Hou je niet van varkensvlees, eet dan zalm, bonen, kip, havermout en pindakaas.

3. Spinazie

Foliumzuur en ijzer doen meer dan alleen het haar helpen. De menstruatie vermindert het ijzer in het bloed, dus het niveau omhoog helpen door ijzerrijke voeding is aanbevolen.

4. Linzen

Ook linzen bevatten veel ijzer. Linzen zijn een geweldig bijgerecht bij elke maaltijd. Ze zijn zelfs te gebruiken als vervanger voor pasta (veel gezonder), of rijst. Voor vegetariërs zijn linzen eigenlijk onmisbaar. Ze zijn ook rijk aan proteïnen. Wanneer je vitamine C aan de voeding toevoegt (door een andere groente –pepers– of een glas versgeperst sinaasappelsap) wordt ijzer beter geabsorbeerd. Zwarte bonen zijn ook prima.

5. Spice it up

Of je nu groene, rode of gele pepers neemt, ze bevatten allemaal veel vitamine C, ijzer en collageen. Zuurstof wordt hierdoor goed vervoerd naar de haarfollikels.

6. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen bevatten veel betacaroteen en vitamine A, dus ze zijn niet alleen goed voor een gezonde haardos, maar ook voor de rest van het lichaam. Ook wortelen, cantaloup, asperges, pompoen en boerenkool hebben deze eigenschappen. Overdrijf niet met voeding dat rijk is aan vitamine A, om te voorkomen dat je het tegenovergestelde effect bereikt.

7. Oesters

Je moet er wel van houden, maar oesters zitten vol zink en dus helpen ze weefsel te herstellen. Zink zorgt ervoor dat de talgklieren rond de haarfollikels goed blijven werken, en dit resulteert in gezond en glanzend haar vol veerkracht. Krab, lever, noten, zaden, pindakaas, vetvrije yoghurt en kaas, mosselen en mager rundvlees brengen allemaal zink in het lichaam. Geen haarroos zal zich meer ontwikkelen! Wees er wel op bedacht dat te veel zink (bijvoorbeeld via een supplement) de koperopname kan beperken.

Oogdruppels blijken haren te doen hergroeien !

Onderz>oekers ontdekten dat Bimatoprost oogdruppels mensenhaar daadwerkelijk kan doen hergroeien en zijn opgetogen over deze ontdekking, omdat dit goed nieuws is voor iedereen die kalend en kaal is. Het gebeurt wel vaker dat een middel dat bedoeld was voor het een, spontaan blijkt te werken voor het ander. Viagra was aanvankelijk bedoeld voor hoge bloeddruk en angina, en Minoxidil was ook ontworpen tegen een hoge bloeddruk.

Bimatoprost was aanvankelijk niet voor behandeling van glaucoom bedoeld, maar voor de verlenging van oogwimpers. De potentie dat het ook tot hoofdhaargroei zou leiden is lang genegeerd geweest, omdat ooghaargroei en ooghaarfollikelcellen verschillen van die van hoofdhaar.

Onderzoekers van de University van Bradford gingen experimenteren met de oogdruppels, op menselijke kale schedel en op kale plekken bij muizen. In beide gevallen ging het haar weer groeien.