Kruiden-planten

Chilipeper remt tumorgroei bij longkanker

Chilipeper

Uit een nieuwe studie blijkt dat chilipeper de tumorgroei bij agressieve longkanker af remt. Het effect van chilipeper op  de gezondheid raakt steeds meer bekend.

Chilipeper tegen longkanker

Chilipeper is een pijnbestrijder, remt ontstekingen, is een natuurlijke vetverbrander, verlicht klachten van migraine en sinitus. Dit komt door het actieve bestanddeel capsaïcine,  een pijn verlichtend ingrediënt dat zenuwreceptors desensibiliseert. Nu blijkt dat capsaïcine veroorzaakt dat kankercellen zichzelf vernietigen.

Hoewel dit een dierstudie betreft, is het evengoed goed nieuws dat nieuwe deuren kan openen bij de behandeling van longkanker.

De onderzoekers presenteerden de bevindingen gisteren op American Institute for Cancer Research (AICR) Annual Research Conference . Capsaïcine leidt tot de dood van longkankercellen en remt de tumorgroei bij muizen.

Onderzoeker en hoofdauteur van de studie, Piyali Dasgupta: “Onze studie laat zien dat wanneer muizen elke dag capsaïcine in hun voeding krijgen, longtumoren onderdrukt worden.”

De onderzoekers legden de focus op een snelgroeiende vorm van longkanker, klein cellige longkanker. Deze vorm van kanker kenmerkt zich door hele kleine, kwetsbare cellen die zich bijzonder snel delen. Hierdoor kunnen zij zich razendsnel door het lichaam verspreiden. Vaak is klein cellige longkanker dan ook al uitgezaaid op het moment dat klachten ontstaan.

Dasgupta: “We wisten uit andere labstudies dat capsaïcine anti-kanker activiteit bezit maar er nog niks met betrekking tot kleincellige longkanker. Dit is goed nieuws, want dit betekent dat wanneer er capsaïcine in de longen is, de groei van tumoren gestopt wordt.”

Kankercellen vernietigen zichzelf

De muizen kregen menselijke longkankercellen, waarop tumoren ontstonden. De helft van de muizen kreeg 6 weken lang dagelijks capsaïcine, de andere helft kreeg standaard voedsel. De muizen die capsaïcine in de voeding hadden, lieten een verminderde groei zien van tumorcellen. Capsaïcine blijkt te veroorzaken dat kankercellen zichzelf vernietigen (apoptose), zonder gezonde kankercellen te schaden.

Bron: www.aicr.org

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Alle categorieën

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)