Tips

Met deze tips hou je griep en verkoudheid weg

Share Button

Volwassenen krijgen 2 tot 4 verkoudheden per jaar en kinderen meer, meestal tussen september en mei. Een verkoudheid duurt maar liefst 9 dagen en dit kan het dagelijkse leven aardig ontwrichten. Als griep en verkoudheid te voorkomen zijn, dan scheelt dat veel. En hoe verlicht je griep en verkoudheid als je die al hebt ? 

  • Zorg voor genoeg rust
  • Doe een koel vochtig washandje op voorhoofd, armen en benen bij koorts
  • Zet een luchtbevochtiger in de slaapkamer om makkelijker te ademen
  • Gorgel met zout water bij een zere keel
  • Zorg voor een warme deken bij de hand
  • Neem bij de eerste verschijnselen zinklozenges (zuigtabletten). Het is klinisch bewezen dat deze de duur van verkoudheid verminderen. Ze voorkomen dat het virus zich repliceert.

1. Drink veel vocht

Water, sap, electrolyte drankjes, warme citroensap zijn goede keuzes. Electrolyte drankjes zorgen voor snelle hydratatie en continue energie. Al deze drankjes maken slijm losser.

2. Verhoog de vitamine C inname en neem eventueel een Echinacea supplement

Vitamine C bleek volgens studies preventief te werken tegen griep en verkoudheid bij mensen die in extreme omstandigheden verkeerden. Vitamine C verkort ook de symptomen bij griep en verkoudheid. Echinacea vermindert eveneens de duur van dit vervelende virus, zoals sommige studies laten zien.

3. Vermijd alcohol en cafeïne

Deze dehydrateren wat de symptomen verergert.

4. Neem kippensoep of bone broth

Kippensoep is al sinds generaties een fervent middel tegen griep en verkoudheid. Het is ook onderzocht en ontdekt werd dat deze soep beide aandoeningen op twee manieren aanpakt: Het werkt ontstekingswerend door de doorgang van neutrofielen te blokkeren. Neutrofielen zijn immuunsysteem-cellen die een rol spelen bij ontsteking. Ook versnelt kippensoep de doorgang van slijm door de neus. Het verlicht op deze manier en beperkt de duur van het virus. Bone broth (bouillon van botten) is een aftreksel, rijk aan mineralen. Het wordt gemaakt door botten te koken van gezonde dieren, samen met groenten, kruiden en plantenextracten. Het geeft een boost aan het immuunsysteemen. Hoe maak je bone broth?

5. Neusspray

Neem als neusspray alleen een zoutoplossing. Dit is zonder bijwerkingen. De zoutoplossing verhindert uitdroging en pakt bacteriën en slijm aan.

6. Chilipeper

Als je hoofd bijna uit elkaar barst van verkoudheid, overweeg dan eens de mogelijkheid van cayenne- en chilipeper ! Het is de capsaïcine in de beide pepers die verlichting geeft; slijm wordt dunner en kan afgevoerd worden. Capsaïcine dempt de zenuwen en maakt endorfinen vrij, die pijnsignalen afgeeft aan de hersenen.

Hier vind je nog meer tips:

Deze 6 natuurlijke anti-griep middelen zijn toppers

Liever geen griep tijdens feestdagen ! Tips om dit te voorkomen

 

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.