Nieuws

Natuurlijke pijnbestrijder voor honden met artritis

Share Button

Artritis bij honden is een veelvoorkomend probleem, vooral bij oudere honden en honden met overgewicht. Vaak krijgen honden dan medicatie met de bijbehorende bijwerkingen. Nu hebben onderzoekers een natuurlijke behandeling voor honden met artritis ontwikkeld die effectief is.  De kruiden-/plantenmix bestrijdt pijn en ontsteking. Welke planten/middelen zitten erin?

Sommige hondenbezitters gebruiken glucosamine en visolie, anderen laten hun hond acupunctuur of hydrotherapie ondergaan. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar kruiden en planten om artritis bij honden te bestrijden. Experts van de University of Montreal’s Faculty of Veterinary Medicine ontwikkelden echter een kruiden- en plantenformule om ontsteking te remmen en pijn te weren. Aan de studie deden 32 honden mee. Een aantal weken lang kreeg de helft van de honden de kruidenformule en de andere helft kreeg een placebo.

In de kruidenformule zat

Na twee weken kregen de honden met de kruidenformule ook omega 3 vetzuren, glutamine en chondroïtinesulfaat in de hoop dat de pezen zich zouden herstellen. Resultaten werden op de volgende manier gemeten: via de ervaringen van de eigenaars, middels een elektronische kraag die activiteit mat en door  de honden te filmen terwijl de op een speciaal platform liepen, waarbij kracht gemeten werd.

De uitkomsten waren als volgt

  • In de vierde week was er verbetering
  • Na acht weken was kracht toegenomen
  • Geen van de behandelde honden hadden een terugval, terwijl de aandoening bij de placebohonden erger was geworden
  • Lichamelijke activiteit nam toe van 6 uur per dag naar 8 uur per dag

Dit is goed nieuws voor honden met artritis, maar het natuurlijke middel is niet commercieel verkrijgbaar. Verwacht wordt dat deze mix ook bij mensen goede resultaten oplevert.

Van een aantal ingrediënten is al duidelijk dat deze effectief ontsteking remmen en pijn bestrijden bij mensen:

Bron:
Moreau M et al. A medicinal herb-based natural health product improves the condition of a canine natural osteoarthritis model: a randomized placebo-controlled trial. Research in Veterinary Science 2014; online Sep 28

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Posts

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.