Fibromyalgie, MS, CVS

Muziek vermindert pijn bij fibromyalgiepatiënten

Muziektherapie kan een aangename én nuttige optie zijn voor mensen die worstelen met fibromyalgie. Een nieuwe studie laat zien dat muziek een positieve impact heeft op patiënten: het vermindert de pijn. Eerdere studies toonden aan dat het horen van muziek, het brein kan veranderen. Muziek kan geheugen verbeteren en werkt als hersentraining. Voor fibromyalgiepatiënten en andere chronische pijnpatiënten, kunnen gunstige resultaten verwachten wanneer ze muziek in hun behandeling inpassen.

Onderzoekers verdeelden een groep fibromyalgiepatiënten in twee groepen, om het effect van muziek op pijn te analyseren. Patiënten uit de ene groep selecteerden hun favoriete muziek, die minder dan 120 beats per minuut moest hebben. Ze luisterden 10 minuten. Patiënten uit de andere groep moesten naar gekleurde ruis luisteren. De patiënten uit de groep met favoriete muziek hadden minder pijn. Maar niet alleen dat, ook hun mobiliteit verbeterde. Muziektherapie kan dus een nuttig middel zijn in de strijd tegen fibromyalgie.

Minder pijn was niet het enige voordeel dat de patiënten ervaarden: sommigen meldden dat ze beter konden slapen en dat ze rustiger waren.

 

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Alle categorieën

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)