Gewicht Tips

Sneller afvallen door gemberpoeder bij ontbijt

Share Button

Bij een onderzoek onder mannen bleek dat ze sneller calorieën verbranden wanneer er gember bij het ontbijt gebruikt wordt. Vakblad Metabolism publiceerde een studie van de Columbia University waaruit bleek dat mannen 43 extra calorieën verbrandden wanneer ze gember bij het ontbijt namen. Het betrof een kleinschalige studie onder dertigers met een BMI van 27. De mannen nuttigde ontbijt van muffins met fruitsap. Het ontbijt bevatte 595 calorieën. De ene keer dronken de mannen ook een glas warm water bij het ontbijt, de andere keer warm water met 2 gram gemberpoeder.

Na zes uur werd het energieverbruik gemeten: de mannen die 2 gram gemberpoeder bij het ontbijt hadden binnengekregen verbruikten meer energie: 43 extra calorieën.

Dit zou betekenen dat wanneer mannen dagelijks 2 gram gemberpoeder bij het ontbijt nemen, er jaarlijks 15.480 extra calorieën verbruikt worden. Aangezien 7000 calorieën 1 kilo is, komt dit neer op 2 kilo gewichtsverlies per jaar.

Bijkomend voordeel was dat de mannen ook een voller gevoel hadden na het ontbijt.

De onderzoekers merken op, dat wanneer zij gemberpoeder aan vet hadden toegevoegd, in plaats van aan water, dit wellicht meer effect had gehad, omdat het lichaam gember in vet beter opneemt.

Meer gezondheidsvoordelen van gember

Bron: www.ncbi.nlm.nih.gove/pubmed/22538118

Share Button

Add Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.