Tips

Maak je eigen antigriep-thee !

Share Button

Er zijn tal van natuurlijke ingrediënten die griep en verkoudheid bestrijden en die zelfs preventief zijn, tijdens griepseizoen. Een gezond immuunsysteem geeft virussen weinig kans. Handig is ook een anti-griep thee, een krachtige oppepper, waarin griepbestrijdende natuurlijke middelen in één zitten. Drink hem preventief, wanneer de griep in je omgeving toeslaat of wanneer je symptomen van verkoudheid hebt.

Deze anti-griep thee helpt!

Deze thee maakt vastzittend slijm los, versterkt het immuunsysteem en verlicht pijn.

Citroen

Ziektekiemen doen het goed in een zure omgeving, en het alkalische karakter van citroen ondersteunt het immuunsysteem. Citroen reinigt ook de lever, bevat vitamine C en heeft antibacteriële eigenschappen.

Kaneel

Kaneel wordt van oudsher gebruikt vanwege de pijnverlichtende eigenschappen. Ook worden de natuurlijke antibacteriële eigenschappen en anti-schimmeleigenschappen steeds meer bekend. De specerij verwarmt en stimuleert de bloedsomloop. Net als citroen werkt kaneel reinigend: het ondersteunt de afvoer van giffen en andere ongewenste stoffen.

Kruidnagel

Kruidnagelen werken slijmoplossend, wat het ophoesten en elimineren van slijm natuurlijk bevordert. De nagelen zijn ook natuurlijke verlichters van pijn en bevatten antioxidanten die het immuunsysteem bevorderen.

Kurkuma

Een van de meest effectieve natuurlijke ontstekingswerende kruiden is kurkuma, en ook qua verkoudheid en griep is dit het beste wat je in je lijf kunt stoppen. Kurkuma is behalve antiseptisch (net als kaneel en honing trouwens) ook nog antiviraal, en dit laatste is natuurlijk een pré is om griep buiten de deur te houden. Kurkuma doet wonderen voor het immuunsysteem, de lever en de gezondheid in het algemeen.

Cayennepeper

Cayennepeper biedt eerste hulp bij hartaanval en beroerte. Maar de peper verwarmt ook het lichaam en ondersteunt de verwijdering van vastzittend slijm in sinussen en luchtwegen. Wanneer het virus al zijn intrede heeft gedaan, is transpireren belangrijk. Peper zorgt voor transpiratie, dit verlaagt de koorts en elimineert giffen.

Honing

In rauwe honing zitten belangrijke enzymen, vitaminen en mineralen. Rauwe honing beschermt ook tegen ongewenste bacteriën en is sterk antibacteriëel, maar bij griep is er sprake van een virus: dus in deze thee wordt honing toegevoegd om keelpijn te verzachten.  Honing geeft de anti-griepthee ook een lekkere zachte zoete smaak. Let op: Bij een test bleek niet alle biologische honing zo biologisch, en werden plastic deeltjes gevonden.

Gember

Er is al veel over kaneel, kurkuma, honing, cayennepeper,  citroen en gember gemeld op GoedGezond ! Behalve tal van andere gezondheidsbevorderende eigenschappen, wordt ook gember al van oudsher gebruikt bij verkoudheid: het verlicht een zere keel en vermindert vervelende neusverstopping. Gember is ontstekingsremmend en verlicht pijn.

Recept voor antigriep-thee:

 • Citroensap van halve citroen
 • 1 kaneelstokje
 • 3 plakjes verse gember
 • kwart theelepel kruidnagel
 • halve eetlepel kurkuma
 • kwart theelepel cayennepeper
 • 1,5 eetlepel honing (meer of minder naar smaak)

 

 • Breng water aan de kook, voor circa 3 koppen thee
 • Zet het water op een laag vuurtje nadat het gekookt is, doe de ingrediënten erin.
 • Laat dit 10 minuten inwerken
 • Voeg de honing pas op het laatst toe
 • Drink dit warm op

Ook goed bij griep en verkoudheid:

Chilipeper (ook wel Spaanse of rode peper) heeft veel voordelen. Een ervan is dat het een natuurlijke vetverbrander is

Chilipeper

Deze 6 natuurlijke middelen

Meer gezondheidsvoordelen van

Kurkuma

Gember

Citroen(sap)

Kaneel

Honing

Cayennepeper

Share Button

4 Comments

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Rauwe honing uit je eigen omgeving kan je heb beste bij de plaatselijke imker halen. Zo uit de bijenkast gaat zonder toevoegingen in potjes, top kwaliteit. Dit streekproduct mag niet hoger verhit worden dan max. 45 graden, bij hogere verhitting gaan de enzymen en mineralen kapot. Dan wordt het een zoetstof maar dan heeft het niet meer de werking waar honing voor staat.

 • Had hem gemaakt voor me vriend begon erg grieperig te worden snot neus niezen en tranende ogen. Hij heeft 2 dagen 2 kommen gedronken en was weer zo fit als een hoentje hij was niet te pruimen zei hij maar wel erg effectief dus! Zeker een aanrader!

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.