Giffen Misleiding

De dubieuze claims over aspirine

Share Button

 

De laatste tijd hebben we wat dubieuze claims gehoord over aspirine. De medische propaganda rond aspirine lijkt op volle toeren te draaien. Zo zou de dagelijkse inname van aspirine het risico op kanker verlagen. Ook zou aspirine beschermen tegen een hartaanval. In werkelijkheid verhoogt aspirine de overlijdenskans met 55%, wanneer je een geschiedenis met hartproblemen hebt. Bayer maakt jaarlijks biljoenen dollars winst en wij nemen jaarlijks globaal 40.000 ton aspirine in.

Dagelijks aspirine verlaagt risico op kanker aanzienlijk, volgens nieuwe studie/augustus 2014

Volgens de propaganda berichten zou aspirine de kans op eierstokkanker met 20% verlagen, en de kans op borstkanker met 50%. Het klinkt bijna alsof aspirine je leven kan redden. Maar dat is een dodelijke denkfout.

De onderzoekers van de borstkanker-studie onthullen waarom aspirine ‘anti-kanker eigenschappen’ zou hebben: “Onze studie veronderstelt dat de beperking van ontstekingssignalen een effectieve benadering is om kankerbevorderende effecten te veranderen.”

Met andere woorden: het is niet de aspirine die de held is. Het is de vermindering van ontsteking dat krachtig is tegen kanker. En hier zijn veilige en natuurlijke manieren voor ! Zonder dagelijkse inname van aspirine (en dus zonder maagbloedingen).

Veel van de natuurlijke pijnstillers die genoemd worden in dit artikel, hebben krachtige ontstekingswerende eigenschappen. Zo is het hoofdbestand in berkenblad  methyl salicylaat, wat overeenkomt met salicylzuur in aspirine:

De eerste stap om het lichaam vrij van ontsteking te houden is: stoppen met eten van granen en suiker. Bewerkte voeding zou bovenaan je lijstje ‘te vermijden voeding’ moeten staan. Het veroorzaakt ontstekingen en brengt gezondheid in gevaar. Het kan zelfs je immuunsysteem verzwakken.

Een tweede stap is, om omega-3-vetzuren toe te voegen aan je voedingspatroon. Krillolie is een manier om dit te doen. Volgens studies vermindert krillolie ontsteking al binnen een week met 20%.

Een natuurlijk ontstekingswerend middel is 5-Hydroxytryptofaan (5-HTP), dat helpt tegen hoofdpijn en migraine. En nog beter: deze stof kan voorkomen dat hoofdpijnen terugkomen.  5-HTP heeft tryptofaan als voorloper en tryptofaan is weer een voorloper van serotonine. Serotonine kan alleen maar aangemaakt worden uit tryptofaan of 5-HTP. Voedingsbronnen van tryptofaan zijn onder meer: bruine rijst, bananen, haver,  gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, gevogelte (kip, kalkoen, fazant, kwartel), pinda’s en chocolade. Ook zaden, zoals pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen en linzen zijn relatief rijk aan tryptofaan.

Er zijn natuurlijke alternatieven voor aspirine en andere pijnstillers. Er zijn zelfs plantextracten die net zo goed werken als antidepressiva, maar dan zonder de akelige bijwerkingen.

James Dillard, auteur van The Chronic Pain Solution:

“Het maakt niet uit hoe goed de medicatie is voorgeschreven, chronische pijn wordt nooit 100% verlicht. Het is een enorm probleem en de medische orde doet zijn werk heel slecht om het probleem op te lossen.”

Botanist dr. James Duke: “voor elk trucje dat een farmaceutische middel doet, is wel een plant of kruid die hetzelfde trucje doet.”  

Top 20 medicatie die denkvermogen aantast (geheugenverlies!)

Studie: ‘meer mensen overlijden door voorgeschreven pijnstillers dan door overdosis drugs’

 

Share Button

1 Comment

Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Aspirine wordt dagelijks door vele mensen gebruikt. i.d.d. vooral uit angst voor ‘n hartaandoening of tegen trombose. t Is een bloedverdunner met pijnstillende eigenschappen, Omdat ik zelf radicaal tegen paracetamol ben, reden; bij paracetamol na 5 jaar gebruik ,vaak levercirrose ontstaat, nam ik wel ‘ns zéér sporadisch ‘n aspirine. ‘n Halve. t Is ‘n goede pijnstiller, dat wel, maar meteen doken de maagklachten op. Bij teveel aspirine kun je overal in je lijf bloedingen krijgen. t Stuk hierboven beschreven geeft nog meer duidelijkheid. Na 3 medicijnvergiftigingen(colitis, colectomie, matjes ,prolapsen ,breuken, enz) ben ik op zoek naar natuurlijke pijnstilling.

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.