Zelf maken: krachtig oogserum, puur natuur

oogserum1.png

Veel oogserums zitten in kleine potjes. Vaak zitten er kunstmatige bestanddelen in die de huid afhankelijk van het product maken. Wanneer er wel relevante bestanddelen in zitten, worden ze bijna als laatste op de ingrediëntenlijst genoemd. Voor een oogserum dat voornamelijk wel uit potente bestanddelen bestaat, moet je tientallen euro’s neerleggen. Onderstaand oogserum is potenter dan wat je in de winkel koopt. Het zit vol antioxidanten, is krachtig en geschikt voor het zachte weefsel rond de ogen.

Makkelijk

Het oogserum is makkelijk te maken (4x 1 theelepel), en bestaat uit simpele oliën die je bij online kruidenshops kan bestellen. Zorg dat de olie biologisch en koudgeperst is.

oog

  • Druivenpitolie, 1 theelepel
  • Tarwekiemolie, 1 theelepel
  • Granaatappelolie, 1 theelepel
  • Wortelzaadolie, 1 theelepel

Druivenpitolie

oogserum2
Een vrij dunne olie die snel intrekt. Bevat maar liefst 85% onverzadigde vetzuren, veel vitamine E en ook vitamine A en C.

Tarwekiemolie


Sommige mensen vinden deze olie zwaar, en toch valt dit reuze mee. De olie trekt vrij snel in de huid vanwege het hoge lecithinegehalte. Bevat veel vitamine E (is dus lang houdbaar en is daarom ook als conserveringsmiddel toe te voegen aan andere oliën). Verder zit er in: beatcaroteen (voorloper van vitamine A), lecithine, aminozuren, selenium, linolzuur en palmitinezuur.

Granaatappelolie


Zeer hoog gehalte aan anti-oxidanten. Voedt, hydrateert en stimuleert de doorbloeding van de huid. Beschermt tegen vrije radicalen. Ondersteunt vernieuwing van huidcellen en herstelt de elasticiteit van de huid.

Wortelzaadolie


Is hydraterend, bevat caroteen en vitamine A.

Ook bescherming tegen zon

Het voordeel van tarwekiem- en wortelzaadolie is dat ze beschermen tegen de zon. De huid rond je ogen is dus door het oogserum tevens beschermd tegen de zon. (Tarwekiemolie: factor 20, wortelzaadolie factor 30+. Na twee uur in de zon gezeten te hebben, het smeren herhalen).

potje

Gebruik een donkergekleurd flesje of potje. Wanneer je een oud flesje/potje gebruikt: steriliseer deze dan. Deze zijn ook te bestellen bij online kruidenshops.  Maak een hoeveelheid voor een week, die je kan neerzetten waar je wilt. De rest van de flesjes bewaar je in de koelkast.