Nieuws

Zelf maken: krachtig oogserum, puur natuur

Share Button

Veel oogserums zitten in kleine potjes. Vaak zitten er kunstmatige bestanddelen in die de huid afhankelijk van het product maken. Wanneer er wel relevante bestanddelen in zitten, worden ze bijna als laatste op de ingrediëntenlijst genoemd. Voor een oogserum dat voornamelijk wel uit potente bestanddelen bestaat, moet je tientallen euro’s neerleggen. Onderstaand oogserum is potenter dan wat je in de winkel koopt. Het zit vol antioxidanten, is krachtig en geschikt voor het zachte weefsel rond de ogen.

Makkelijk

Het oogserum is makkelijk te maken (4x 1 theelepel), en bestaat uit simpele oliën die je bij online kruidenshops kan bestellen. Zorg dat de olie biologisch en koudgeperst is.

oog

  • Druivenpitolie, 1 theelepel
  • Tarwekiemolie, 1 theelepel
  • Granaatappelolie, 1 theelepel
  • Wortelzaadolie, 1 theelepel

Druivenpitolie

oogserum2
Een vrij dunne olie die snel intrekt. Bevat maar liefst 85% onverzadigde vetzuren, veel vitamine E en ook vitamine A en C.

Tarwekiemolie

tarwekiemolie
Sommige mensen vinden deze olie zwaar, en toch valt dit reuze mee. De olie trekt vrij snel in de huid vanwege het hoge lecithinegehalte. Bevat veel vitamine E (is dus lang houdbaar en is daarom ook als conserveringsmiddel toe te voegen aan andere oliën). Verder zit er in: beatcaroteen (voorloper van vitamine A), lecithine, aminozuren, selenium, linolzuur en palmitinezuur.

Granaatappelolie

pommegranate
Zeer hoog gehalte aan anti-oxidanten. Voedt, hydrateert en stimuleert de doorbloeding van de huid. Beschermt tegen vrije radicalen. Ondersteunt vernieuwing van huidcellen en herstelt de elasticiteit van de huid.

Wortelzaadolie

wortelzaad
Is hydraterend, bevat caroteen en vitamine A.

Ook bescherming tegen zon

Het voordeel van tarwekiem- en wortelzaadolie is dat ze beschermen tegen de zon. De huid rond je ogen is dus door het oogserum tevens beschermd tegen de zon. (Tarwekiemolie: factor 20, wortelzaadolie factor 30+. Na twee uur in de zon gezeten te hebben, het smeren herhalen).

potje

Gebruik een donkergekleurd flesje of potje. Wanneer je een oud flesje/potje gebruikt: steriliseer deze dan. Deze zijn ook te bestellen bij online kruidenshops.  Maak een hoeveelheid voor een week, die je kan neerzetten waar je wilt. De rest van de flesjes bewaar je in de koelkast.

 

 

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.