Dadels: gezond en suikerrijk, te vermijden tijdens lijnen? Nee, lees waarom !

OEDGEZOND.INFO

Dadels, ze zijn suikerrijk en je houdt ervan of niet. Volgens Saoedisch onderzoek zijn dadels goed voor de lijn en voorkomen ze ook nog eens kanker. Dadels verlagen de bloeddruk, omdat ze kaliumrijk zijn. Verder bevatten ze seleen, koper en mangaan. De combinatie van mineralen ondersteunt de stofwisseling, volgens de studie. Suikers worden dusdanig verwerkt, dat ze niet omgezet worden in vet.

Beta-glucanen

Dadeltrossen

De aanwezige antioxidanten bestrijden de vrije radicalen en dit wordt weer gelinkt aan kanker preventie. Er is keuze uit veel andere voeding die rijk aan antioxidanten is, maar dadels zijn rijk aan polyfenolen en beta-glucanen.

Deze twee verlagen het risico op kanker, en beta-glucanen remmen tumorgroei.

Suiker niet omgezet in vet

Volgens de onderzoekers van de Qassim Univerity (Saoedi-Arabië) is het vooral de combinatie van mineralen en de beta-gluconen die zorgt dat ze positieve zijn voor de gezondheid.. En het bijkomende voordeel is dat ze suiker dusdanig omzetten, dat het niet omgezet wordt in vet.

De Qassim University onderzoekt al langer het effect van dadels op de gezondheid. Uit hun onderzoeken, en ook andere eerdere onderzoeken blijkt inderdaad dat ze tumorgroei remmen, ontstekingen remmen en een gunstig effect op diabetes hebben.

Gunstig effect op diabetes

Dadels worden afgeraden in een dieet, omdat ze veel suiker bevatten. Echter, volgens dit onderzoek hoef je ze niet te laten staan. De suikers worden immers niet omgezet in vet. Anders zouden ze ook geen gunstig effect op diabetes kunnen hebben. Onderzoek maakt wel aannemelijk dat hun glycemische index hoog is, indien gecombineerd met andere voeding.

De dadel heeft nog meer voordelen: ze bevorderen de groei van gunstige darmbacteriën, ondersteunen gewichtsbeheersing, remmen ontsteking, werken tegen ongewenste microben, en zit slim in elkaar! Hoe slim? Dat lees je hier!