Misleiding Tips

‘Bevat blauwe bessen’

Share Button

Blauwe bessen zijn gezond, voor huid, haar en lijf. De naam ‘Blueberry’ (of de kreet ‘met blauwe bessen’) doet het dan ook goed op verpakkingen. Lekker, een mix met blauwe bessen om muffins te bakken, of ontbijtgranen waar de bessen in zitten. Maar helaas: soms is er in zo’n product geen besje te vinden en in plaats van iets delicious heb je een desillusie.

bb2
Het kan zo lekker zijn: blauwe bessen in de cake. Beter kan je zelf blauwe bessen toevoegen, bijvoorbeeld uit de diepvries, dan heb je ze echt !

 

Niet alleen General Mills, ook Kellogs heeft een handje van het creëren van dit soort placebo-effecten. In de bakmix van Kellogs zou iets  zitten van blauwe bessen. Helemaal onjuist is dit niet: er zit natuurlijke en kunstmatige blauwe bes-smaakstof in. Wat er ook in zit: suiker, maís, soja olie, gemodificeerd zetmeel, glycerine en corn syrup. Bij Kellogs Special K, idemdito.

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.