‘Bevat blauwe bessen’

OEDGEZOND.INFO

Blauwe bessen zijn gezond, voor huid, haar en lijf. De naam ‘Blueberry’ (of de kreet ‘met blauwe bessen’) doet het dan ook goed op verpakkingen. Lekker, een mix met blauwe bessen om muffins te bakken, of ontbijtgranen waar de bessen in zitten. Maar helaas: soms is er in zo’n product geen besje te vinden en in plaats van iets delicious heb je een desillusie.

Het kan zo lekker zijn: blauwe bessen in de cake. Beter kan je zelf blauwe bessen toevoegen, bijvoorbeeld uit de diepvries, dan heb je ze echt !

 

Niet alleen General Mills, ook Kellogs heeft een handje van het creëren van dit soort placebo-effecten. In de bakmix van Kellogs zou iets  zitten van blauwe bessen. Helemaal onjuist is dit niet: er zit natuurlijke en kunstmatige blauwe bes-smaakstof in. Wat er ook in zit: suiker, maís, soja olie, gemodificeerd zetmeel, glycerine en corn syrup. Bij Kellogs Special K, idemdito.