Top 8 kruiden/planten tegen muggen !

goedgezond

Muggen kunnen een mooie zomerdag aardige verpesten. De zoemende beestjes en jeukende bulten zijn behoorlijk irritant. In dit artikel vind je een overzicht van planten/kruiden waar muggen een hekel aan hebben. Ze bieden een makkelijk, veilig en natuurlijk alternatief voor chemicaliën.


In ‘Maak zelf een anti-muggenspray’ lees je hoe je heel eenvoudig zelf een anti-muggenmiddel maakt met natuurlijke ingrediënten.


Geranium

De geranium, wie kent hem niet. Hij is er in veelzijdige kleuren en kan goed tegen de zon. Hou deze opvrolijker van  tuin en balkon dicht bij je deur (en/of raam) om vliegende insecten buiten te houden.

Lavendel

Lavendel wordt gebruikt voor tal van medicinale doeleinden en kan ook gebruikt worden om muggen te verjagen. Het kruid met zijn prachtige paarse bloemen vereist een plek in de volle zon en houdt van een rijke voedingsbodem die niet te vochtig is. Hij geurt heerlijk, maar muggen denken daar gelukkig heel anders over.

Afrikaantjes

Wanneer je deze zelf zaait heb je altijd succes. Maar kopen is net zo makkelijk en goedkoop. Zet ze bij de ramen om de muggen weg te houden. Afrikaantjes kun je ook bij tomatenplanten zetten, die anders opgevreten zouden worden door insecten.

Polei

Minder bekend is de polei uit de lipbloemenfamilie, ook wel Mentha pulegium genoemd. Je kunt de bladeren en stelen in je zak bij je houden om muggen en andere insecten te verjagen. Een bijkomend voordeel van deze plant is, dat hij ook vliegen en teken weghoudt van je huisdier. Huisdieren zijn er dol op, alsof ze weten dat de plant ze veel voordeel biedt. Hij mag beslist niet geconsumeerd worden.

Knoflook

Knoflook is zo veelzijdig qua genezende kwaliteiten, dat hij steeds weer opduikt in opsommingen van natuurlijke remedies. Het is een natuurlijk middel tegen schimmelinfecties , een krachtig antibioticum en een immuunbooster. De plant beschermt je ook tegen muggen, en andere akelige insecten. Dit is ook wetenschappelijk bewezen, hoewel het exacte component dat hiervoor verantwoordelijk is niet helemaal bekend is. Als je teveel van deze geur om je heen hebt hangen, hou je ongewild meer uit je buurt dan insecten alleen. Dat is dan weer een nadeel, maar nood breekt wet.

Munt

Munt heeft een specifieke en frisse geur en insecten houden er niet van. Hij groeit goed in potten en je kunt de bladeren over je huid wrijven voor bescherming. En laten we eerlijk zijn: je ruikt waarschijnlijk liever naar munt, dan naar knoflook.

Kattenkruid

Katten zijn er dol op, maar muggen vinden de geur veel te heftig. Je kunt kattenkruid zaaien in potten en grond. Hij hoort bij de muntfamilie en groeit zowat in elke grond en kan tegen de volle zon. Hij kan wel lang worden.

Basilicum

Net als knoflook, is dit ontstekingsremmende kruid veelzijdig qua genezing en herstel van tal van aandoeningen. Hij groeit in elke zonnige tuin en is geschikt voor potten. Neem een handvol bladeren, wrijf dit op je huid of hou dit in je zak.


Lees hier hoe effectief essentiële lemongrass olie is tegen muggen! Je maakt op simpele wijze een spray met lemongrass olie om muggen op afstand te houden.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share