Nieuws

Ultrasound stimuleert genezingsproces van de huid bij chronische wonden

Share Button

Dit ontdekten onderzoekers van de University of Sheffield’s Department of Biomedical Science. Ultrasound brengt een trilling over door de huid en maakt huidcellen wakker. Dit stimuleert en versnelt het genezingsproces. Dankzij de trilling worden wonden voor een derde verminderd.  Chronische wonden kosten jaarlijks biljoenen.

De ultrasound behandeling vermindert ook de kans op wondinfecties en is met name effectief voor ouderen en diabetici. Een kwart van de diabetici lijdt aan huidwonden en dan vooral aan de voet, dankzij verlies van gevoel en circulatie in de benen. De wonden zijn enorm pijnlijk en kunnen er soms toe leiden tot amputatie van een ledemaat.

De resultaten van de baanbrekende studie is gepubliceer in Journal of Investigative Dermatology.

De ultrasound behandeling is zonder risico. De onderzoekers verwachten dat het binnen drie tot vier jaar klinisch gebruikt gaat worden.

Bron: Journal of Investigative Dermatology

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.