Nieuws

Dit is wat een Big Mac met je lichaam doet -binnen 1 uur na consumptie-

Share Button

Heb je je ooit afgevraagd wat Big Mac met je lijf doet? Fast Food Menu Price (FFMP) publiceerde een infografiek: de burger doet je bloedsuikerspiegel stijgen, en 40 minuten na het eten van een Big Mac ben je alweer hongerig, dankzij de fructose corn siroop. En weet je hoe lang het duurt voordat je de burger verteerd hebt?

bigmac

De Big Mac kan je gezondheid in gevaar brengen. Hij verhoogt je bloedsuikerspiegel, laat je hongerig achter – dankzij de aanwezig fructose siroop- en je raakt hem niet makkelijk kwijt: het duurt gemiddeld drie dagen voordat je hem verteerd hebt. Een Big Mac bevat 970 mg zout en dat is genoeg om je gedehydrateerd te maken. Dit blijkt uit een infografiek die gepubliceerd is door Fast Food Menu Prices (FFMP)

Een woordvoerder van McDonald’s zegt in antwoord van de infografiek: “We zetten al meer dan 30 jaar voedingsinformatie op ons menu. Dus het is jammer dat we zulke onjuiste informatie rondgaat.” Verder meldt de woordvoerder dat McDonald’s alle transvetten uit het menu heeft geschrapt en dat de legendarische Big Mac geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevat, noch fructosesiroop.

Volgens voedingsexperts is de grafiek correct

Bekijk de infografiek

infogram

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.