Waarom dit proteïnepoeder nr. 1 is onder de proteïnepoeders (en nog goedkoper ook)

Wist je dat er een type proteïnepoeder is, die je lever- en hartfunctie kan verbeteren en je cholesterol reguleert? Als kers op de slagroom ondersteunt dit poeder ook nog gewichtsverlies en remt honger en het verlies van spiermassa. Bruine rijstpoeder zit vol belangrijke proteïnen, mineralen en vitaminen. Dit proteïnepoeder is goedkoper dan bijvoorbeeld wheypoeder en dat is mooi meegenomen.

Bruine rijstpoeder; veelzijdig proteïnepoeder

Dit veelzijdige proteïnepoeder is bruine rijstpoeder; eiwitpoeder van bruine rijst. Of je nu een fanatieke atleet bent of een matige sportschoolbezoeker, iedereen vindt het fijn om zijn resultaten te verbeteren. Volgens een studie uit 2013 is bruine rijstpoeder net zo effectief als whey proteïnepoeder voor een goede lichaamscompositie en prestatievermogen.

Als je zuivel vermijdt of vegetariër bent, dan is er nog een reden om bruine rijstpoeder te gebruiken. De proteïnen in de bruine rijst bevatten namelijk unieke peptiden die gewichtstoename effectiever verminderen dan witte rijstproteïne en soja proteïne.

Waarom zou je überhaupt proteïnepoeder gebruiken

Wil je een elke ochtend een shake drinken die vol proteïnen , vezels en antioxidanten om de dag goed te beginnen? Neem dan een shake met bruine rijst poeder.

Voeding van goede kwaliteit zou je de hoeveelheid proteïnen moeten geven die je lichaam nodig heeft om lekker te functioneren. Nu voorziet bruine rijstpoeder niet alleen in deze eiwitten (en in de andere belangrijke stoffen), maar is het ook nog de meest makkelijke manier dat binnen te krijgen wat om het lichaam zo nodig heeft. Je hoeft er geen hele maaltijd voor klaar te maken.

Ook na inspanning is het handig. Na een training kan je lichaam binnen een tijdsbestek van een half uur sneller aminozuren -die in proteïnen aanwezig zijn- opnemen.

Soja-, rijst- en wheyproteïnen

Er zijn meerdere veelvoorkomende vormen van proteïnepoeders en ze zijn niet allemaal op dezelfde manier gemaakt. De top 3 van de best verkochte poeders zijn soja, whey en rijst. Whey proteïnen zijn globulaire proteïnen die afkomstig zijn uit bijproducten van kaasproductie. Sojaproteïnen komen uit de sojabonen en bruine rijstpoeder van ontkiemde bruine rijst. Van deze 3, is de poeder uit pas ontkiemde bruine rijst het gezondst en wordt het verkocht als onbewerkte proteïne. Bruine rijst is zuivel- en glutenvrij, volkomen plantaardig en uitmuntend voor het lichaam.

Dit wil niet zeggen dat whey proteïne niet gunstig is voor de gezondheid. American College of Medicin publiceerde een studie die meldde dat het ingrediënt tot merkbaar verlies leidt van lichaamsvet en –gewicht en de vrije spiermassa toenemen

Rijstproteïnen zorgen voor een snellere opname van leucine

Whey proteïnen en bruine rijst proteïnen hebben bijna dezelfde resultaten als het aankomt op absorptie van aminozuren. Maar door rijstproteïne wordt leucine sneller opgenomen –een belangrijk aminozuur die het verlies van spiermassa afremt en de voedselinname en lichaamsgewicht vermindert.  Ook doet leucine de synthese van spierproteïnen aanzienlijk toenemen bij ouderen. Van alle aminozuren is leucine de belangrijkste om langer jong en sterk te blijven.

Wat betreft soja proteïnepoeder: daar kun je beter van afblijven. Vanwege o.a. de lading fyto oestrogenen en de gmo-factor.( ook: Soja: een van de ergste voedselsoorten en niet geschikt voor consumptie)

Door proteïnen langer jong, jeugdig en krachtig

Proteïnen zijn natuurlijk de bouwblokken van jezelf! Er is dus niks zo belangrijk dan proteïnen. Deze lange ketting aminozuren zijn belangrijke moleculen die we uit onze voeding halen; vooral uit dierlijke bronnen. Onze spieren, vitale organen, weefsel en sommige hormonen bevatten allemaal proteïnen. Proteïnen zorgen dat zowat elk deel van jezelf groeit, ontwikkelt en behouden blijft. Ze stimuleren ook het metabolisme en je vetverbrandingspotentie. Probeer het eens als je worstelt met je gewicht, vermoeidheid en lijdt aan stemmingswisselingen. Om vast te stellen of deze klachten door een proteïnetekort komen, en kijk hoe het hier dan mee gaat.

Voedingsfeiten van bruine rijstpoeder

De proteïnepoeder is overladen met dé nutriënten en antioxidanten die gewichtsverlies bevorderen. Het is ook het antwoord voor vegetariërs. Afhankelijk van het merk dat je kiest, verschilt de voedingswaarde een beetje. Kies voor een poeder met een biologisch label !

Gemiddeld kan 45 gram bruine rijstpoeder het volgende bevatten:

  • 28 gram proteïnen
  • 12 gram koolhydraten
  • 1 gram vet
  • 4 gram vezels
  • Flink wat vitamine D (genoeg om tekorten op te lossen), E, K, A (ook ruim voldoende)
  • Flink wat chroom, magnesium (genoeg om je gehalte goed op peil te houden)
  • Iets minder ijzer, calcium en vitamine C
  • CoQ10.
  • Levende probioticaculturen
  • Enzymen

In het volgende artikel lees je over de vele voordelen van bruine rijstpoeder voor je gezondheid

Referenties