Deze huidolie herstelt huidschade (door zon) en andere schade

Rozenbottelzaadolie doet wonderen doet voor de huid, dankzij de voedende eigenschappen; de olie is rijk aan omega3- en 6-vetzuren en bevat een grote dosis vitamine A. Het is een geweldige aanvulling op de dagelijkse huidverzorging, vertraagt tekenen van huidveroudering en vermindert reeds bestaande tekenen (o.a. ouderdomsvlekken en rimpels). En heel belangrijk: herstelt huidschade door zon en andere schade.

Snel resultaat

Het zou jammer zijn om veel geld uit te geven aan huidverzorgingsproducten –die weinig effect hebben, maar veel beloven- terwijl je geweldige natuurlijke oliën voor de huid kunt gebruiken. Rozenbottelzaadolie is er een van. Samen met de juiste voeding zul je al snel resultaat zien. Je kunt een paar druppels olie mengen met je natuurlijke dagcrème (natuurlijk: want wat je op je huid smeert, moet je kunnen eten) of met aloe vera gel, 100% natuurlijk. Zodoende trekt het goed in de huid.

Wat doet rozenbottelzaadolie voor de huid?

Herstelt en beschermt
Rozenbottelzaadolie is uitmuntend om schade door zon te herstellen (1) , en ook roodheid van de huid, littekens, (2) striae, acne en andere huidirritaties.(3) De olie ondersteunt op zachte wijze het helingsproces en vermindert ontsteking en schade aan de huid. Vitamine A is vereist voor de ontwikkeling van een normale celgroei en beschermt de huid van verdere schade. De olie bevat ook de actieve vorm van vitamine C. (4)

Geneest acne

De olie is een bron van trans retinoic zuur, wat het lichaam omzet in vitamine A. Van deze stof is bekend dat het acne bestrijdt; het voorkomt de ophoping van dode huidcellen in de poriën. Combineer dit met de juiste voeding, om acne ook van binnenuit aan te pakken. Eet dagelijks groenten die rijk zijn aan vitamine A, zoals zoete aardappel, spinazie, boerenkool, wortels, meloen en andere donkere bladgroenten.

Vermindert de tekenen van huidveroudering
Het is helaas onvermijdelijk dat onze huid veroudert; echter, je kunt dit proces wel vertragen. Rozenbottelzaadolie heeft bestanddelen die de regeneratie van cellen en weefsel ondersteunt, waardoor de elasticiteit langer behouden blijft, en fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken verminderen. (5) (6)

Pept de huid zichtbaar op

Een gezichtstoner is belangrijk om de huid er stralend en gezond uit te laten zien. De olie van rozenbottelzaad is een voedende toner die poriën minder zichtbaar maakt, dankzij vitamine A en de essentiële vetzuren. Voor een glanzende en stralende huid dep je een beetje olie op een wattenschijfje en dep je hiermee elke ochtend en avond je gezicht, na het wassen en voor het aanbrengen van een crème of moisturizer.

Hydrateert
Water is essentieel voor het lichaam en de huid. Verzachtende en hydraterende natuurlijke producten op de huid geven een mooiere teint en ondersteunen het helingsproces bij huidschade. (6) De essentiële vetzuren helpen de regeneratie van cellulair membraan en weefsel, om de huid te rehydrateren. Een voordeel van deze olie is dat hij snel aborbeert en geen/of nauwelijks een laagje achterlaat. Dit maakt de olie ideaal voor een droge geïrriteerde huid die door slechte voeding, huidallergie of chemische blootstelling veroorzaakt wordt. De huid voelt zacht en gehydrateerd, niet vettig.

Voorziet de huid van de juiste vetten

Zoals boven al genoemd, bevat rozenbottelzaadolie de essentiële vetzuren . Beide ondersteunen cel en weefsel. De olie voorziet in een uitmuntende dosis van beide vetzuren en in de perfecte verhouding. Het linolzuur heeft ontstekingsremmende kwaliteiten en voedt de doffe huid dusdanig dat deze er zichtbaar van opkikkert. Gebruik het dagelijks!

Als je een olie kiest, ga dan voor de beste kwaliteit (100% biologisch, en koud geperst).


Top 10 voeding met vitamine A/per kop/mcg

resp.                     Vitamine A/  Carotenoïden/ Beta-caroteen/ Luteïne & Zeaxanthine
Zoete aardappel   1922       3844                  23018                      0
Wortels                 1019       2038                 10108                      312
Spinazie                943        1887                  11318                      20354
Boerenkool            885        1771                  10625                      23720
Mosterdkool           865         1732                 10360                      8347
Groene kool           722         1444                 8575                        11774
Raapstelen             549        1098                  6588                        12154
Snijbieten               536         1072                6391                         19276
Winterpompoen      535         1071                5726                         2901
Romeinse sla         409          819                  4912                         2173


  1. www.rosehipplus.com.au/rosehip-oil-scientific-evidence/
  2. www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx?paperID=57497
  3. www.phytacol.com/assets/files/Rosehip-Treatment-of-Scars.pdf
  4. www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx?paperID=57497
  5. www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/healthy-living/rosehip-make-your-skin-zing-1817174.html
  6. www.examiner.com/article/rosehip-seed-oil-mother-nature-s-anti-aging-secret
  7. www.phytacol.com/assets/files/Rosehip-Treatment-of-Scars.pdf