Deze strategie blijkt nek-, schouder- en hoofdpijn binnen 2 minuten te verminderen

Een simpele strategie kan je hoofd-,  nek- en schouderhoofdpijn verminderen in twee minuten per dag. Als je veel achter de pc zit, dan is de kans groot dat je weleens nek-, schouder-, of hoofdpijn ervaart. Deze routine blijkt de pijn binnen 2 minuten sterk te verminderen, volgens een Deense studie.

Oefeningen

Er zijn veel makkelijke manieren om pijnklachten –waaronder ook spanningshoofdpijn en migraine- te verminderen. Vaak kosten ze niet veel tijd. Een van de manieren is het doen van bepaalde oefeningen om de spanning te verlichten. We weten het, maar maken er niet vaak tijd voor. Deze oefening kost 2 minuten en kan makkelijk even tussendoor achter het bureau gedaan worden.


Deze 9 simpele drankjes zijn doeltreffend bij hoofdpijn en migraine


Resistentieband

De studie die dit verrassende resultaat liet zien kwam uit Denemarken en werd onder 198 kantoormensen gedaan die klaagden over nek- en schouderpijn. De pijn was afkomstig van spanning.

De 198 deelnemers werden in 3 groepen gedeeld .

De eerste groep deed 2 minuten resistentietraining met een elastisch middel (resistentieband). De tweede groep deed 12 minuten per dag oefeningen en de derde groep ontving gewoon elke week informatie over de algemene gezondheid.

Na 10 weken bleek dat de eerste groep –die slechts 2 minuten resistentietraining deed- er het beste afgekomen was. De hoofd-, nek- en schouderpijnen waren met 43% afgenomen. Als de persoon 10 minuten extra deed (dus een totaal van 12 minuten per dag) dan was de klachtenafname zelfs 53%.

Resistentiebanden zijn simpel en goedkoop

De strategie vergt weinig tijd en inspanning en richt zich op de cervicoscapulaire spiercontrole; het gebied tussen schouder en nek. Helaas meldt de studie niet welke oefeningen er exact gedaan werden.

Scand J Work Environ Health