Hoe dit bekende keukenkruid bloedsuiker, hart en gewicht gezond houdt

Ben je een van de velen die worstelt om een gezonde bloedsuikerspiegel  te houden? De eerste tekenen van bloedsuikerproblemen zijn vermoeidheid, stemmingswisselingen, onweerstaanbare trek en gewichtstoename. Gelukkig is er een makkelijke en goedkope manier om je bloedsuikerspiegel, hart en gewicht gezond te houden.

Houdt bloedsuikerschommelingen stabiel

Als het je niet lukt deze waarschuwingstekenen onder controle te krijgen, kunnen ze leiden tot insulineweerstand. Deze aandoening zorgt voor veel bloedsuikerschommelingen en kan tot serieuzere problemen leiden.

Er is een makkelijke en goedkope manier om je bloedsuikerspiegel stabiel en gezond te houden en de voordelen van bloedsuikercontrole op een natuurlijke manier zal elk aspect van je gezondheid verbeteren.

 • Problemen met de bloedsuiker, waarschuwingssignalen
 • Onweerstaanbare trek
 • Geïrriteerdheid en stemmingswisselingen
 • Energiedips in de namiddag
 • Verward denken
 • Problemen met de bloeddruk
 • Veroudering en rimpels

Het is toch wel belangrijk om je bloedsuikerspiegel serieus te nemen. Je lichaam heeft de verbazingwekkende capaciteit om je voeding om te zetten in glucose en dit is de brandstof die gebruikt wordt om energie te produceren. Als glucose eenmaal in je bloedbaan circuleert, produceert je alvleesklier insuline; deze transporteert glucose naar de cellen. Als je cellen niet meer reageren op insuline (insulineweerstand), kan je bloedsuikerspiegel behoorlijk op de hobbel raken, met serieuze gevolgen voor de gezondheid.

Kaneel is aardig voor je bloedsuikerspiegel

Sommige mensen hebben aanleg voor bloedsuikerproblemen en anderen lopen een verhoogd risico vanwege de leefstijl. Het goede nieuws is dat het mogelijk is je bloedsuikerspiegel te corrigeren met een natuurlijk extract.

Kaneel is bekend in bijna elke keuken en dit medicinale kruid wordt al duizenden jaren gebruikt. Baanbrekend onderzoek heeft tot opwindende ontdekkingen geleid op het gebied van kaneel, bloedsuikerspiegel, gewichtsverlies en de cardiovasculaire gezondheid.

 • De positieve effecten deze geur- en smaakversterker op de glucosestofwisseling werden oorspronkelijk ontdekt door USDA wetenschappers, die verbaasd waren dat kaneel de insulineproductie stimuleert en bloedsuikerspiegel en cholesterol op geweldige wijze in balans brengen. (1) (2)
 • Een meer recente studie –gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition toonde dat mensen die dagelijks kaneel consumeren een verbeterde insulinefunctie hebben en ook verhoogde spiegels van een peptide die overmatig eten voorkomt. (3)
 • In een andere studie bleek suppletie van 500 mg wateroplosbare kaneelextract de bloedsuikerspiegel te reguleren bij mensen met insulineweerstand. (4)

Kaneel voor een optimale hartgezondheid

Behalve de voordelen voor de bloedsuikerspiegel, heeft onderzoek ook laten zien dat kaneel een krachtige antioxidant bevat, die de een optimale hartgezondheid bevordert, ontsteking remt en een sterke hartfunctie ondersteunt. (5) Onderzoekers denken dat het door de antioxidant-eigenschappen is dat het kruid de bloeddruk en cholesterolspiegel zo goed in balans houdt. (6)

Eindelijk de onweerstaanbare trek weerstaan

Wie probeert af te vallen weet dat onbeheersbare trek niet zelden roet in het eten gooit. Konden we die trek weerstaan, dan hadden we de helft al gewonnen en zou ons ideale gewicht sneller binnen handbereik zijn. De onbeheersbare trek kan een gevolg zijn van suikerverslaving, zo is er een studie die meldt dat suiker verslavender is dan cocaïne. (7) Als je ooit geworsteld hebt met onweerstaanbare trek in koek, gebak, toetjes of andere zoete en/of zetmeelrijke voeding, kan je bekend zijn met suikerverslaving en hier helpt kaneel enorm bij.

Kaneel imiteert insuline

Volgens dr. Harry Preuss (Georgetown Medical Center) –een vooraanstaand expert op het gebied van de glucosestofwisseling- is kaneel een waardevol middel bij het afvallen. Met name de vetcellen in de buik zijn uitermate gevoelig voor hoge insulinespiegels en zijn erg effectief in het opslaan van excessieve calorieën als vet. Studie toont dat kaneel insuline imiteert, wat zich kan vertalen in vetverlies. (8)

Of je nu een gezonde bloedsuikerspiegel wilt, ondersteuning bij gewichtsverlies, eindelijk de lekkere trek wilt verslaan, je hart wilt beschermen of een fijn energieniveau wilt hebben: kaneel kan het antwoord zijn.

Géén eetlepel per dag: Denk aan de lever

Maar omdat kaneel vluchtige oliën bevat, kan het giftig voor de lever zijn als het regelmatig in hoge doses ingenomen wordt –bij mensen met een gevoelige lever. (9)

Ikhlas Khan (University of Mississippi ) zegt dat het gaat om coumarine. (10) Cassia (Chinese) kaneel bevat grotere hoeveelheden coumarine. Volgens Noors onderzoek mag men dagelijks niet meer dan 0.07 mg coumarine per kg lichamsgewicht hebben. Volgens de onderzoekers is deze hoeveelheid makkelijk te overschrijden, als je een paar keer per week kaneel in pap of ontbijtgranen eet. (11)

Om dit te voorkomen kun je beter een kaneelextract supplement nemen, eentje waarbij ‘wateroplosbaar’ op het etiket staat. Dan weet je zeker dat de giftige bestanddelen verwijderd zijn terwijl de actieve bestanddelen nog intact zijn. Een keer per dag 500 mg is voldoende.

 

 1. J Agric Food Chem. 2000 Mar; 48(3):849–52.
 2. J Agric Food Chem. 2004 Jan 14;52(1):65-70.
 3. Am J Clin Nutr. March 2009; 89(3):815-21.
 4. FASEB J. 2010; 24:722.1.
 5. Arch Pharm Res. 2010 Feb; 33(2):325-33.
 6. J Agric Food Chem. 2008 Mar 26; 56(6):1907-11.
 7. PLoS ONE. 2007; 2(8):e698. doi:10.1371/journal.pone.0000698.
 8. Horm Metab Res. 2004 Feb; 36(2):119-25.
 9. Food Chem Tox. 1999 Apr; 37(4):423-53.
 10. Journal of Agricultural and Food Chemistry; may-8-2013
 11. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?db=pubmed&cmd=link&linkname=pubmed_pubmed&uid=20024932

Vond je dit artikel informatief?

Deel de informatie, deel via onderstaande button(s) !