Brein Nieuws

Vetrijke, koolhydraatarme voeding gunstig bij schizofrenie -studie

Share Button

Vetrijke voeding die tevens arm aan koolhydraten is, is gunstig voor patiënten met schizofrenie en andere neurologische stoornissen. Australische onderzoekers melden dat dit type voeding verbeteringen geeft in temperament, psychomotorische hyperactiviteit, sociaal terugtrekgedrag en geheugenproblemen.

Heilzaam voor hersenen en de neurologische functie

Voedingsvetten zijn decennia lang als boosdoener voor veel gezondheidsproblemen aangewezen, maar deze nieuwe studie toont dat vet heilzaam voor de hersenen en neurologische functie is. Tevens melden de onderzoekers dat de nieuwe bevindingen nuttig kunnen zijn bij de behandeling van stoornissen zoals schizofrenie.

Abnormale glucosestofwisseling

Schizofrenie is naar alle waarschijnlijkheid een stoornis die gelinkt is aan een abnormale stofwisseling van glucose en energie. Medicatie kan een reeks ongewenste bijwerkingen hebben, waaronder motorieke stoornissen en gewichtstoename.

Ketogene voeding

In deze nieuwe studie (James Cook University) kregen muizen een vetrijk, koolhydraatarm dieet (ketogeen dieet) en dit veranderde hun gedrag. Door de ketogene voeding verbeterde hun temperament, sociaal terugtrekkingsgedrag, psychomotorische hyperactiviteit en geheugenstoornissen. De muizen toonden ook een verbeterde glucosestofwisseling en verloren gewicht.

Eerdere studies toonden ook de voordelen van een ketogeen dieet bij neurologische stoornissen, zoals bij epilepsie.
www.research.jcu.edu.au

Vind je dit artikel informatief?

 

Deel de informatie, via onderstaande button(s) !

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.