Brein Darmflora Nieuws

Beweging bevordert gezond brein en stofwisseling via darmflora

Share Button

Bewegen heeft een impact op de darmflora en dit veroorzaakt zowel meer hersenactiviteit als stofwisselingsactiviteit. Immunology and Cell Biology specificeerde de uitwerking van de darmbacteriën op de gezondheid gedurende het hele leven.

darmbrein

Gezonde hersenfunctie en dito stofwisseling

Studieauteur professor Monika Fleshner: “Dat is een van de nieuwe aspecten van dit onderzoek.”

De studie legde de focus op de plasticiteit van micro-organismen op jonge leeftijd en bepaalde dat jonge ratten die elke dag bewogen een gunstigere structuur ontwikkelden; probiotische bacteriesoorten in hun darmen waren zeer uitgebreid in vergelijking met de minder actieve en volwassen ratten.

 “Een sterke gezonde samenstelling van darmbacteriën bevordert ook een gezonde hersenfunctie en werkt als een anti-depressivum,” aldus Fleshner.

Eerder onderzoek liet zien dat het menselijk brein reageert op microbiële signalen uit de darmen en dat dit tevens een aantal metabole processen stimuleert.

   Immunology and Cell Biology, 2015; DOI: 10.1038/icb.2015.113

Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.