Azijn verlicht colitis ulcerosa

OEDGEZOND.INFO

Azijn doet meer dan smaak aan je salade geven. Volgens nieuw onderzoek kan azijn ook helpen om colitis ulcerosa te bestrijden. De studie is gepubliceerd in American Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemistry.

 Onderdrukking ontstekingsbevorderende proteïnen

Onderzoekers van de University of Wisconsin School of Medicine and Public Health ontdekten dat azijn ontstekingsbevorderende proteïnen onderdrukken, die linken met deze terugkerende ontsteking van de dikke darm. De aandoening staat in nauwe relatie met de samenstelling van de darmbacteriën.

Colitis ulcerosa veroorzaakt herhaalde ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm, en dit leidt tot zweren, buikpijn, diarree en andere symptomen.

Azijn doet meer dan je salade opfrissen: het vermindert het aantal ontstekingsbevorderende proteïnen en verhoogt het aantal gunstige darmbacteriën

Azijn –dat al eeuwen binnen de traditionele geneeskunde gebruikt wordt- verminderde dankzij het hoofdingrediënt azijnzuur symptomen van de aandoening bij muizen die kleine hoeveelheden toegediend kregen. De toedieningen leidden tot een kleiner aantal proteïnen die de schadelijke ontsteking opwekken.

 Meer goede darmbacteriën door azijn

Ook bleek dat de behandelde muizen meer van de ‘goede’ darmbacteriën hadden, zoals lactobacillus en bifidobacteria.

© 2016, GoedGezond. All rights reserved.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!