Nieuws

Azijn verlicht colitis ulcerosa

Share Button

Azijn doet meer dan smaak aan je salade geven. Volgens nieuw onderzoek kan azijn ook helpen om colitis ulcerosa te bestrijden. De studie is gepubliceerd in American Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemistry.

azijn

 Onderdrukking ontstekingsbevorderende proteïnen

Onderzoekers van de University of Wisconsin School of Medicine and Public Health ontdekten dat azijn ontstekingsbevorderende proteïnen onderdrukken, die linken met deze terugkerende ontsteking van de dikke darm. De aandoening staat in nauwe relatie met de samenstelling van de darmbacteriën.

Colitis ulcerosa veroorzaakt herhaalde ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm, en dit leidt tot zweren, buikpijn, diarree en andere symptomen.

komkommerenazijn
Azijn doet meer dan je salade opfrissen: het vermindert het aantal ontstekingsbevorderende proteïnen en verhoogt het aantal gunstige darmbacteriën

Azijn –dat al eeuwen binnen de traditionele geneeskunde gebruikt wordt- verminderde dankzij het hoofdingrediënt azijnzuur symptomen van de aandoening bij muizen die kleine hoeveelheden toegediend kregen. De toedieningen leidden tot een kleiner aantal proteïnen die de schadelijke ontsteking opwekken.

 Meer goede darmbacteriën door azijn

Ook bleek dat de behandelde muizen meer van de ‘goede’ darmbacteriën hadden, zoals lactobacillus en bifidobacteria.

© 2016, GoedGezond. All rights reserved.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.