Natuurlijk gezond (bewezen) Natuurlijke ontstekingsremmers Tips

Deze smoothie verlicht pijn door ontsteking van gewrichten

Share Button

Pijnlijke gewrichten kunnen ontstaan door te weinig beweging of door chronische ontstekingscondities. Wat de bron ook is: de pijn is een last, en deze smoothie bevat slimme ingrediënten om de ontsteking gerelateerde pijn te verlichten. Van alle ingrediënten is deze werkzaamheid bewezen.

smoothie11

Om de smoothie samen te stellen neem je:

Ananas

ananas

Ananas is niet alleen sappig en lekker, maar heeft helende eigenschappen dankzij bromelaïne. Bromelaïne gaat ontstekingen tegen en behandelt ook de symptomen van kniepijn. Bromelaïne vergroot het gevoel van welzijn bij pijnpatiënten en verlicht ook de symptomen van osteo- en reumatoïde artritis. Het is een veilig en effectief alternatief voor synthetische ontstekingsremmers.

Kurkuma

kurkuma

Inmiddels is dit kruid behoorlijk bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. De stof die ontsteking en pijn vermindert is curcumine. Ook hier hebben studies getoond dat curcumine pijn van artritis en gewrichten vermindert.

Zwarte peper

zwartepeper

Zwarte peper is niet bepaald een veelgebruikt ingrediënt in smoothies, maar dient een duidelijk doel: zwarte peper zorgt voor een toename van de antioxidantspiegel van kurkuma. Door zwarte peper met kurkuma te combineren, haal je hier dus meer uit. Maar dat is niet het enige: ook zwarte peper remt ontstekingen, vanwege piperine.

Gember

gember

Gember, net als kurkuma: wie kent dit pittige kruid inmiddels niet? Favoriet om de smaak én de ontstekingsremmende werking. Gember en met name gemberextract, verzacht gewrichtspijn en kent weinig bijwerkingen.

Zure kersen

kersen

Ook een natuurlijke bestrijder van ontstekingspijn. Kersen bevatten enorm veel anthocyaninen; krachtige antioxidanten die ontsteking aanpakken. Rode kool en de nieuwe appelsoorten bevatten trouwens ook veel anthocyaninen. De kersen uit pot bleken net zo goed te werken. Je vind ze ook in het diepvriesvak van de supermarkt.

Kokosolie

kokos

Kokos olie verlicht pijn op twee manieren: ten eerste maakt kokosolie curcumine beter bio beschikbaar. En ten tweede, heeft de olie ontstekingsremmende eigenschappen op zichzelf. Deze eigenschappen zijn ook met name werkzaam bij artritis.

  • Een kop ananas stukjes
  • Halve kop zure bessen sap (of bessen, kersen)
  • 1 cm gemberwortel, gehakt
  • 1 cm wortel van verse kurkuma (of halve eetlepel poeder)
  • Theepuntje zwarte peper
  • Halve theelepel kokosolie

Voeg alles samen in de blender, en blenden maar. Je kunt het direct op drinken of een grotere hoeveelheid maken en in de koelkast bewaren.


infoIn ‘Top 16 natuurlijke krachtige pijnstillers bij chronische pijn’ lees je meer over bovengenoemde ingrediënten


© 2016, GoedGezond. All rights reserved.


Natural News, Biotechnology Research International Volume 2012 (2012), Article ID 976203, Arthritis Rheum. 2001 Nov;44(11):2531-8, Int Immunopharmacol. 2014 May;20(1):124-30, Int J Food Sci Nutr. 2015 Apr 3; 66(3): 260–265, J Med Food. 2005 Summer;8(2):125-32, Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(9):875-86, DOI: 10.1002/ptr.4639, www.umm.edu


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.