Anti-Aging

Dagelijkse inname cacaopoeder extract heeft sterk anti-aging effect

Share Button

Een dagelijks supplement met cacao extract kan rimpels en andere tekenen van huidveroudering, die door UV straling ontstaan zijn, sterk verminderen. De huidveroudering-genen gaan zich anders gedragen door het extract van cacaopoeder. Dit meldt Journal of Investigative Dermatology.

cacao

Andere genexpressie van ‘huidverouderingsgenen’ door cacao extract

De conclusie kwam tot stand, na een studie waarbij muizen cacao extract toegediend kregen. Van de muizen die het extract kregen, hadden 788 genen een andere expressie, in vergelijking met muizen met UVB bestraalde huid die het extract niet kregen. Onder deze genen bevonden zich cathepsine G en serpine B6c, die een belangrijke rol spelen bij de formatie van rimpels door UVB-straling.

Antirimpel-effecten

De antirimpel-effecten waren ook te zien aan een verminderde MMP-1 expressie. Overexpressie van MMP (matrix metalloproteïnase) als gevolg van herhaalde blootstelling aan UV-straling vermindert de procollageen productie en breekt de collageenvezels af; dit veroorzaakt rimpels, uitgezakte huid en plooien.

“Onze studie indiceert dat suppletie met cacaopoeder bijdraagt aan een verminderde rimpelformatie en collageendegradatie,” aldus de Koreaanse studieauteurs.

“Transcriptomische veranderingen in antwoord op UVB-straling bij muizen die cacao extract kregen, leveren het bewijs van het anti-aging effect van cacaopoeder extract. Orale inname van cacao poeder vermindert duidelijk de activiteit van cathepsine G, terwijl de activiteit van serpine B6c toeneemt. Van serpine b6c is bekend dat het cathepsine G inactief maakt. Daarom voorkomt cacaopoeder de afbraak van de dermale matrix.”

Journal of Investigative Dermatology

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.