Dit zijn de 6 plantenextracten met de beste anti-aging moleculen -Studie

OEDGEZOND.INFO

Canadese onderzoekers hebben 6 plantenextracten geïdentificeerd die de beste anti-aging moleculen bezitten. De studie is gepubliceerd in Oncotarget. Welke planten zijn het, die de beste anti-aging moleculen bevatten voor een langere levensduur/tegen leeftijd gerelateerde ziekten?

Plantenextracten voor verlenging levensduur

In de nieuwe studie, gepubliceerd in Oncotarget, melden onderzoekers van biotech bedrijf Idunn Technologies dat ze bestanddelen hebben blootgelegd, waarvan aantoonbaar is gemaakt dat ze de levensduur van gist verlengen, en waarschijnlijk ook van mensen.

Vertraging verouderingsproces op cellulair niveau

Voor de studie werden meer dan 10.000 testen uitgevoerd om plantenextracten te screenen op hun levensverlengende eigenschappen. De onderzoekers zeggen dat verouderingsprocessen op cellulair niveau bij mensen het zelfde verlopen als bij gisten, wat hun onderzoek tot het beste cellulaire model maakt om te begrijpen hoe het anti verouderingsproces bij mensen plaatsvindt.

“We vonden in totaal 6 nieuwe groepen moleculen die de chronologische veroudering in gist afremmen,” aldus senior auteur professor Vladimir Titorenko.

Volgens Titorenko is de ontdekking behoorlijk betekenisvol, niet alleen voor de vertraging van het verouderingsproces, maar ook om leeftijd gerelateerde ziekten te voorkomen, waaronder kanker.

“In plaats van de focus te leggen op het genezen van ziekte, kunnen interventies m.b.t. de moleculaire processen van veroudering de aanvang en progressie van de meeste leeftijd gerelateerde processen vertragen. Dit type interventie heeft een veel groter effect op het gezond ouder worden en de levensverwachting, dan de behandeling van individuele ziekten.”

Nieuwe moleculen spoedig verkrijgbaar

De resultaten geven nieuwe inzichten in de mechanismen waarmee de plantenextracten de biologische veroudering vertragen, legt Titorenko uit. Ook meldt hij dat de nieuwe moleculen spoedig verkrijgbaar zullen zijn in commerciële producten

De 6 krachtigste anti-aging extracten

Een van de 6 meest krachtige levensverlengende extracten is het extract van wilgenbast; dit extract is ook de bron van een vorm van het actieve ingrediënt in aspirine.

De studieauteur doelt hiermee op salicine, de stof die ook in het artikel ‘Top 16 natuurlijke pijnstillers bij chronische pijn’  genoemd wordt.

Wilgenbast werd veel gebruikt in de tijd van Hippocrates, toen het pijn en koorts moest verlichten. De studie toont dat het de gemiddelde en maximale chronologische levensduur van gist verlengt met respectievelijk 475% en 369%. Dit representeert een veel groter effect dan rapamycine en metformine, de 2 beste medicijnen voor anti-aging en een langere levensduur.

De volgende stap van de onderzoekers is het werken met diermodellen en twee kankermodellen.

De andere 5 plantenextracten met de beste groepen anti-aging moleculen:

 


Cimicifuga Rasemosa (Zilverkaars):
Extract ratio: 6–8/1. Compositie: natuurlijk extract (28–38%), maltodextrine (60–70%), tricalcium fosfaat (0–5%).

 


Valeriana Officinalis L.
Extract solvent: gedenatureerde ethanol/water. Extract ratio: ~ 6/1. Compositie: natuurlijk extract, maltodextrine, silica (0–1%).

 


Passiflora Incarnate L.
Extract solvent: water (100%). Extract ratio: 4/1. Compositie: natuurlijk extract, maltodextrine.

 


Gingko Biloba
Extract solvent: ethanol/water. Extract ratio: 50/1. Compositie: natuurlijk extract.

 


 

Apium Graveolens L.(Selderij)
Extract solvent: ethanol (90%)/water (10%). Extract ratio: 8/1. Compositie: natuurlijk extract, maltodextrine, gemodificeerd zetmeel, silica.

 


© 2016, GoedGezond.All rights reserved.

Bron: Oncotarget


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!