Anti-Aging Kruiden-planten

Dit zijn de 6 plantenextracten met de beste anti-aging moleculen -Studie

Share Button

Canadese onderzoekers hebben 6 plantenextracten geïdentificeerd die de beste anti-aging moleculen bezitten. De studie is gepubliceerd in Oncotarget. Welke planten zijn het, die de beste anti-aging moleculen bevatten voor een langere levensduur/tegen leeftijd gerelateerde ziekten?

antiaging

Plantenextracten voor verlenging levensduur

In de nieuwe studie, gepubliceerd in Oncotarget, melden onderzoekers van biotech bedrijf Idunn Technologies dat ze bestanddelen hebben blootgelegd, waarvan aantoonbaar is gemaakt dat ze de levensduur van gist verlengen, en waarschijnlijk ook van mensen.

Vertraging verouderingsproces op cellulair niveau

Voor de studie werden meer dan 10.000 testen uitgevoerd om plantenextracten te screenen op hun levensverlengende eigenschappen. De onderzoekers zeggen dat verouderingsprocessen op cellulair niveau bij mensen het zelfde verlopen als bij gisten, wat hun onderzoek tot het beste cellulaire model maakt om te begrijpen hoe het anti verouderingsproces bij mensen plaatsvindt.

“We vonden in totaal 6 nieuwe groepen moleculen die de chronologische veroudering in gist afremmen,” aldus senior auteur professor Vladimir Titorenko.

Volgens Titorenko is de ontdekking behoorlijk betekenisvol, niet alleen voor de vertraging van het verouderingsproces, maar ook om leeftijd gerelateerde ziekten te voorkomen, waaronder kanker.

“In plaats van de focus te leggen op het genezen van ziekte, kunnen interventies m.b.t. de moleculaire processen van veroudering de aanvang en progressie van de meeste leeftijd gerelateerde processen vertragen. Dit type interventie heeft een veel groter effect op het gezond ouder worden en de levensverwachting, dan de behandeling van individuele ziekten.”

Nieuwe moleculen spoedig verkrijgbaar

De resultaten geven nieuwe inzichten in de mechanismen waarmee de plantenextracten de biologische veroudering vertragen, legt Titorenko uit. Ook meldt hij dat de nieuwe moleculen spoedig verkrijgbaar zullen zijn in commerciële producten

De 6 krachtigste anti-aging extracten

planten

Een van de 6 meest krachtige levensverlengende extracten is het extract van wilgenbast; dit extract is ook de bron van een vorm van het actieve ingrediënt in aspirine.

De studieauteur doelt hiermee op salicine, de stof die ook in het artikel ‘Top 16 natuurlijke pijnstillers bij chronische pijn’  genoemd wordt.

Wilgenbast werd veel gebruikt in de tijd van Hippocrates, toen het pijn en koorts moest verlichten. De studie toont dat het de gemiddelde en maximale chronologische levensduur van gist verlengt met respectievelijk 475% en 369%. Dit representeert een veel groter effect dan rapamycine en metformine, de 2 beste medicijnen voor anti-aging en een langere levensduur.

De volgende stap van de onderzoekers is het werken met diermodellen en twee kankermodellen.

De andere 5 plantenextracten met de beste groepen anti-aging moleculen:

 


zilverkaars2Cimicifuga Rasemosa (Zilverkaars):
Extract ratio: 6–8/1. Compositie: natuurlijk extract (28–38%), maltodextrine (60–70%), tricalcium fosfaat (0–5%).

 


valeriaan2Valeriana Officinalis L.
Extract solvent: gedenatureerde ethanol/water. Extract ratio: ~ 6/1. Compositie: natuurlijk extract, maltodextrine, silica (0–1%).

 


passieflora2Passiflora Incarnate L.
Extract solvent: water (100%). Extract ratio: 4/1. Compositie: natuurlijk extract, maltodextrine.

 


bilobaGingko Biloba
Extract solvent: ethanol/water. Extract ratio: 50/1. Compositie: natuurlijk extract.

 


 

apium graveolens2Apium Graveolens L.(Selderij)
Extract solvent: ethanol (90%)/water (10%). Extract ratio: 8/1. Compositie: natuurlijk extract, maltodextrine, gemodificeerd zetmeel, silica.

 


© 2016, GoedGezond.All rights reserved.

Bron: Oncotarget


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.