Lekkende darm herstelt zeer snel en drastisch door deze melk

Colostrum is de eerste melk van zoogdieren. Dit heet ook wel biest. De eerste melk van de koe of geit vermindert de doorlaatbaarheid van de darmwand (lekkende darm) drastisch en snel, melden publicaties. Ook herstelt colostrum allerlei andere gastro-intestinale stoornissen. En de eerste melk doet nog veel meer…


Meer informatie over de lekkende darm vind je in: een lekkende darm, wat is het en hoe genees je het  – relatie met candida  – r elatie met MS –  5x snelle oplossing  –  7 additieven die leiden tot lekkende darm  – tarwe en lekkende darm  – wat kan probiotica doen –  smoothies met slimme ingrediënten voor herstel


Pak de lekkende darm aan en voorkom lichamelijk en neurologische problemen

Een lekkende darm is een reëel hedendaags probleem, waar tal van ziekten en gezondheidsproblemen uit voortkomen.

Gezien de (chronische) lichamelijke aandoeningen die de lekkende darm veroorzaakt en de stoffen die via een lekkende darm door de bloed-brein barrière gaan en zodoende tot neurologische problemen kunnen leiden, is het belangrijk om een lekkende darm echt aan te pakken. Er zijn veel maatregelen die je kunt nemen –die vind je in de hierboven aangehaalde links-: het vermijden van bepaalde voeding en E-nummers, consumptie van voeding (voor een snelle lading; via een smoothie) en suppletie waarvan bekend is dat het de darmwand herstelt en het nemen van probiotica om de darmwand te herstellen. Dit is zijn dan maatregelen die tot een levenswijze zouden behoren, om de herstelde darmwand te behouden.

Colostrum, eerste melk van koe of geit: Eerste Hulp bij Lekkende Darm

Uit onderzoek blijkt dat er van al deze maatregelen één snelle Eerste Hulp bij Lekkende Darm is; het krachtig werkende colostrum.

Colostrum werkt gunstig bij vrijwel alle gastrointestinale aandoeningen, meldt Frontiers in Bioscience deze maand.  1  American Journal of Clinical Nutrition meldde dit eerder eveneens (in 2000). 2 Colostrum is een complexe biologische vloeistof die rijker is aan antimicrobiële peptiden, immuun regulerende stoffen en groeifactoren dan de normale melk. De belangrijkste functies van colostrum zijn de voorziening in essentiële nutriënten, versterking van het lichaamseigen afweersysteem, modulatie van de immuun response, regulering van het microbioom van de darmen en verbetering van groei en herstel van weefsels. Colostrum is veilig ongeacht doses.

Bij atleten: sterke afname doorlaatbaarheid darmwand en betere prestaties

Bij atleten bleek biest de doorlaatbaarheid van de darmwand met 80% te doen afnemen, zo bleek uit een publicatie in American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology. De atleten dronken de zuivel twee weken voorafgaand aan te leveren prestaties. De prestaties van de atleten waren verbeterd, wat eveneens het doel en de opzet van de colostrumconsumptie was. 3  Darmstoornissen –opgewekt door training- zijn gebruikelijk bij renners. De reactie van het lichaam op de toegenomen doorlaatbaarheid van de darmwand, is om de darmen te legen. Dit levert onder andere diarree op dat tot doel heeft om te voorkomen dat toxinen de bloedbaan in komen.

Colostrum, indrukwekkende reeks antistoffen

Colostrum verzegelt de darmwand van pasgeboren zoogdieren, waaronder die van mensen. De pasgeborene kan het de eerste dagen na geboorte drinken, voordat het op ‘normale’ melk overgaat. Colostrum en biest zien er vaak helder uit, of lichtgeel en is dikker dan zoogmelk/borstvoeding. De krachtige drank versterkt de immuniteit en bevat een combinatie van koolhydraten, proteïnen, vitaminen, mineralen en wat vetten. Het levert een grote reeks antistoffen aan de zuigeling, waaronder IgA, IgG en IgM en bevat antimicrobiële stoffen groeifactoren. Het aantal antistoffen kan rond de 100x groter zijn dan die uit de normale melk, die na een paar dagen geproduceerd word. 4, 5, 6

Een zoogdier (ook de mens) wordt geboren met wat je een ‘lekkende darm’ zou kunnen noemen. Dit is natuurlijk en dient een paar doelen: zo kunnen grote proteïnen (met name antistoffen) via de darmwand de bloedbaan in komen. Ook colostrum passeert de darmwand en gaat de bloedbaan in. Zo circuleren deze stoffen door het lichaam, waar ze nodig zijn voor de immuun functie en het groeiproces van het zoogdier.

Verzegeling van tight junctions, bescherming tegen ontstekingen

De eerste melk wordt door veel mensen succesvol toegepast om de darmwand te herstellen. Sporters gebruiken het om de prestaties te verbeteren. Het is een legitieme en veilige manier om de tight junctions te ‘verzegelen’. Tight junctions zijn smalle kanalen die tussen de cellen van de darmwand door lopen en die in de dunne en dikke darm aanwezig zijn. Een gezonde functie van de darmwand is van groot belang, zodat pathogenen en toxinen noch naar de rest van het lichaam af kunnen reizen, noch door de bloed-brein barrière kunnen passeren. ‘Verzegeling’ betekent ook bescherming tegen (verdere) ontstekingen.

Het verschil tussen pre-melk (biest) van de geit en van de koe

Er zijn twee soorten colostrum verkrijgbaar als supplement: van de geit en van de koe. De twee zijn vrijwel gelijk in wat ze doen en waarvoor ze gebruikt worden. Een belangrijk verschil is, dat veel mensen problemen hebben met zuivel van koeien. In dit geval kan biest van de geit een oplossing zijn. Wanneer je besluit colostrum te gaan gebruiken (afkomstig van vrij rond lopende grasgevoerde dieren), en een snel en langdurend resultaat wilt, is het wel verstandig om ook de andere maatregelen toe te passen. Het werkt niet om een paar capsules colostrum te nemen en negatieve voedingsgewoonten en leefwijzen niet aan te pakken. De ingenomen dagelijkse dosis kan een stuk hoger liggen dan aanbevolen, namelijk van 20-60 gram per dag. 7 Je kunt de melk ook bij de plaatselijke biologische boerderij halen.

Biest helpt ook bij andere darmstoornissen, diabetes 8, colitis 9,  infecties, depressie 10, huidaandoeningen 11, ontstekingen 12, astma 13, candida 14 en auto immuunziekten 15. Tevens zou colostrum 3x meer effectief zijn dan de griepprik 16  en verbetert het de activiteit van natuurlijke killer cellen. 17


© 2016, GoedGezond.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!