Natuurlijk gezond (bewezen)

Honing gemixt met water heeft zeer positief effect op hart en antioxidantspiegel, nieuwe studie

Share Button

Honing met water biedt veel voordelen. Een zojuist uitgekomen studie meldt dat het drinken van honingwater de antioxidantspiegel in het bloed verhoogt. Ook houdt honing hartaandoeningen net zo goed buiten de deur als groenten en fruit. En last but not least, dezelfde studie meldt dat honing dezelfde stoffen als spinazie bevat om adervernauwing te voorkomen.
[envira-gallery id=”8635″]

Honingwater houdt hartaandoeningen weg

Antioxidanten vergelijkbaar met die in appels, bananen, aardbeien en sinaasappels

Uit de studie onder 25 mannen in de leeftijd van 18-68 jaar blijkt dat het drinken van een mix van honing en water de antioxidantspiegel in het bloed verhoogt. Honing bevat grotendeels dezelfde antioxidanten die vernauwing van aderen voorkomt. De reeks antioxidanten in honing is vergelijkbaar met die in appels, bananen, sinaasappelen en aardbeien.

Auteur van de studie, dr. Nicki Engeseth (University of Illinois) meldt:

“Het lijkt erop dat honing een protectief effect heeft.”

Het was al bekend dat honing een serie antioxidanten bevat, waarvan donkere honing verreweg het meeste bevat. Dit is volgens de studieauteur de eerste studie waarbij gekeken werd naar de invloed van honing op de antioxidantspiegels in het bloed.

De deelnemers kregen ongeveer 4 eetlepels in een glas water.

Engeseth presenteerde de bevindingen op de American Chemical Society in Boston.

Momenteel is het team halverwege een 12-weekse studie om te bepalen of honing de formatie van ader vernauwende plaques afremt.

University of Illinois   

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.