Honing gemixt met water heeft zeer positief effect op hart en antioxidantspiegel, nieuwe studie

OEDGEZOND.INFO

Honing met water biedt veel voordelen. Een zojuist uitgekomen studie meldt dat het drinken van honingwater de antioxidantspiegel in het bloed verhoogt. Ook houdt honing hartaandoeningen net zo goed buiten de deur als groenten en fruit. En last but not least, dezelfde studie meldt dat honing dezelfde stoffen als spinazie bevat om adervernauwing te voorkomen.
[envira-gallery id=”8635″]

Honingwater houdt hartaandoeningen weg

Antioxidanten vergelijkbaar met die in appels, bananen, aardbeien en sinaasappels

Uit de studie onder 25 mannen in de leeftijd van 18-68 jaar blijkt dat het drinken van een mix van honing en water de antioxidantspiegel in het bloed verhoogt. Honing bevat grotendeels dezelfde antioxidanten die vernauwing van aderen voorkomt. De reeks antioxidanten in honing is vergelijkbaar met die in appels, bananen, sinaasappelen en aardbeien.

Auteur van de studie, dr. Nicki Engeseth (University of Illinois) meldt:

“Het lijkt erop dat honing een protectief effect heeft.”

Het was al bekend dat honing een serie antioxidanten bevat, waarvan donkere honing verreweg het meeste bevat. Dit is volgens de studieauteur de eerste studie waarbij gekeken werd naar de invloed van honing op de antioxidantspiegels in het bloed.

De deelnemers kregen ongeveer 4 eetlepels in een glas water.

Engeseth presenteerde de bevindingen op de American Chemical Society in Boston.

Momenteel is het team halverwege een 12-weekse studie om te bepalen of honing de formatie van ader vernauwende plaques afremt.

University of Illinois   

Share