Tips Voeding

7x Voeding die niet samen met bepaalde medicijnen gaat

Share Button

Sommige voeding gaat niet samen met bepaalde medicijnen, omdat een optimale werking van de medicatie in de weg staat. Niet alleen dat: een combinatie van bepaalde chemische stoffen en nutriënten kan zelfs schadelijk zijn, omdat het de verkeerde reacties uitlokt. Welke voeding kan niet met bepaalde medicijnen gecombineerd worden?

Voeding die niet met bepaalde medicijnen samen gaat

Bananen en bloeddrukverlagers

banaan gezond

Bananen gaan niet goed samen met medicijnen voor een hoge bloeddruk, omdat bananen rijk aan kalium zijn. Sommige bloeddruk verlagende middelen bevatten ook kalium, dus de combinatie kan een onregelmatige hartslag veroorzaken. Dit kan het geval zijn bij Captopril, ACE remmers of Angiotensine. Meer kaliumrijke voeding

Koffie en astma medicatie

koffie6

Astma medicijnen zouden niet gecombineerd moeten worden met koffie, omdat deze combi bijwerkingen kan veroorzaken als nervositeit, trillen en hartkloppingen. Als je astma hebt, kun je beter cafeïnevrije koffie drinken.

Groene groenten en antistollingsmiddelen

broccoli4

Bloedverdunners zijn gemaakt om de formatie van vitamine K te voorkomen, zodat het bloed dunner blijft. Sommige groene groenten bevatten veel vitamine K, dit kan de werking van bloedverdunners verstoren.

Citrusvruchten en statines

sinaasappel

Sommige citrusvruchten, zoals sinaasappel en grapefruit, kunnen beter niet gecombineerd worden met cholesterol verlagende middelen. De vrucht kan tot pijn in de spieren leiden.

Melk en antibiotica

geitenmelk2

Als je melk samen met antibiotica consumeert, verstoort dit de opname van antibiotica. Melk neutraliseert namelijk de antibiotische functie.

Anti-hoestmiddelen en limoen

limoen

Limoen en anti-hoestmiddelen gaan niet goed samen en kunnen beter niet gelijktijdig worden ingenomen. De combinatie kan suffigheid uitlokken en zelfs hallucinaties.

Zalm en antidepressiva

zalm

Ook zalm en antidepressiva zijn niet echt een goede combinatie, althans wanneer antidepressiva mono-amine oxidase remmers (mao-remmers) bevatten. Dit kan voor een stijging van de bloeddruk zorgen.


© 2016GoedGezond.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.