7x Voeding die niet samen met bepaalde medicijnen gaat

goedgezond

Sommige voeding gaat niet samen met bepaalde medicijnen, omdat een optimale werking van de medicatie in de weg staat. Niet alleen dat: een combinatie van bepaalde chemische stoffen en nutriënten kan zelfs schadelijk zijn, omdat het de verkeerde reacties uitlokt. Welke voeding kan niet met bepaalde medicijnen gecombineerd worden?

Voeding die niet met bepaalde medicijnen samen gaat

Bananen en bloeddrukverlagers

Bananen gaan niet goed samen met medicijnen voor een hoge bloeddruk, omdat bananen rijk aan kalium zijn. Sommige bloeddruk verlagende middelen bevatten ook kalium, dus de combinatie kan een onregelmatige hartslag veroorzaken. Dit kan het geval zijn bij Captopril, ACE remmers of Angiotensine. Meer kaliumrijke voeding

Koffie en astma medicatie

Astma medicijnen zouden niet gecombineerd moeten worden met koffie, omdat deze combi bijwerkingen kan veroorzaken als nervositeit, trillen en hartkloppingen. Als je astma hebt, kun je beter cafeïnevrije koffie drinken.

Groene groenten en antistollingsmiddelen

Bloedverdunners zijn gemaakt om de formatie van vitamine K te voorkomen, zodat het bloed dunner blijft. Sommige groene groenten bevatten veel vitamine K, dit kan de werking van bloedverdunners verstoren.

Citrusvruchten en statines

Sommige citrusvruchten, zoals sinaasappel en grapefruit, kunnen beter niet gecombineerd worden met cholesterol verlagende middelen. De vrucht kan tot pijn in de spieren leiden.

Melk en antibiotica

geitenmelk2

Als je melk samen met antibiotica consumeert, verstoort dit de opname van antibiotica. Melk neutraliseert namelijk de antibiotische functie.

Anti-hoestmiddelen en limoen

Limoen en anti-hoestmiddelen gaan niet goed samen en kunnen beter niet gelijktijdig worden ingenomen. De combinatie kan suffigheid uitlokken en zelfs hallucinaties.

Zalm en antidepressiva

Ook zalm en antidepressiva zijn niet echt een goede combinatie, althans wanneer antidepressiva mono-amine oxidase remmers (mao-remmers) bevatten. Dit kan voor een stijging van de bloeddruk zorgen.


© 2016GoedGezond.


Vind je dit artikel informatief?

Geef de info door (via onderstaande button’s)!

Share