Groot voordeel van kaneel op leervermogen ontdekt

Onderzoekers hebben een enorm groot voordeel van kaneel ontdekt: de specerij is een van de veiligste en makkelijkste manieren om mensen met een gebrekkig leervermogen om te turnen naar studiebollen met een prima leervermogen, aldus de onderzoekers van Rush University Medical Center.

Groot voordeel van kaneel op leervermogen

Kaneel balanceert proteïnen in brein

Muizen met een gebrekkig leervermogen kregen gedurende de studie kaneel toegediend en veranderden in studiebollen. Kaneel blijkt veranderingen teweeg te brengen in het hersengedeelte dat het geheugen reguleert.

Eerder onderzoek liet zien dat mensen met leerproblemen minder CREB en meer GABRA5 in de hippocampus hebben . De disbalans tussen deze proteïnen maakt dat er minder goed geleerd kan worden. Na een maand van kaneelinname nam CREB echter toe, terwijl GABRA5 afnam. Kortom: de CREB/GABRA5 balans normaliseerde.

Het lichaam zet kaneel om in natriumbenzoaat, wat gezonde neuronen bevordert.

Slim of minder slim: geen verschil meer

Dankzij de kaneelinname gebruikten de muizen maar de helft van de tijd die ze eerder nodig hadden, om door een doolhof te navigeren. En dit ondanks het feit dat de uitgang bij elke test op een andere locatie gezet werd. De muizen die eerst leerproblemen hadden, ontwikkelden net zulke goede vaardigheden als de intelligente muizen. Bij de muizen die al goede vaardigheden hadden, bracht kaneel geen veranderingen.

“We hebben kaneel met succes gebruikt om biochemische, cellulaire en anatomische veranderingen om te keren bij muizen met leerproblemen. Als deze resultaten ook plaatsvinden bij studenten, zal dit een opmerkelijke vooruitgang zijn,” aldus de studieauteur.

De studieauteur meldt nog dat kaneel superieur is aan een dosis natriumbenzoaat, omdat de stof uit kaneel geleidelijk aan vrij komt. Wanneer de stof op zichzelf genomen wordt, vindt er snelle uitscheiding via de urine plaats. Het lichaam kan de stof dus beter benutten wanneer deze samen gaat met kaneel.

© 2016GoedGezond.