Afvallen

1 Softdrink per dag vervangen door water leidt al tot gewichtsverlies

Share Button

Eén glas frisdrank per maakt toch geen verschil, zou je denken. Virginia Tech onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat de vervanging van 1 softdrink per dag door water al tot gewichtsverlies leidt.

Eén softdrink vervangen maakt verschil

water

We weten inmiddels wel dat de extra calorieën uit frisdrank, energiedrank en koffie met suiker tot gewichtstoename leidt, en ook tot cardiovasculaire aandoeningen en stofwisselingsstoornissen zoals diabetes 2.

Het onderzoek van Virginia Tech laat zien dat het verschil maakt als je een drankje met suiker, zoals frisdrank, vervangt voor water. Zelfs al drink je 6 glazen frisdrank op een dag; het vervangen van slechts 1 drankje biedt al voordelen.

Water drinken heeft veel voordelen

In de studie –gepubliceerd in Nutrients– werd het effect bekeken van het vervangen van een glas drank met suiker door een glas water. Deze ruil zorgt voor een bescheiden afname in calorie-inname.  Uit het onderzoek blijkt dat deze luttele aanpassing ook leidt tot een normalere bloeddruk en een betere cholesterolspiegel.

Dat light frisdrank geen gezondere optie is, blijkt uit groeiend bewijs. De kunstmatige zoetstoffen misleiden het brein en dit leidt tot een hogere calorie-inname (30%) en megaveel trek.  Ook leiden de zoetstoffen tot stofwisselingsstoornissen en cardiovasculaire risico’s.

waterWater drinken heeft veel voordelen: het versnelt de stofwisseling aanzienlijk en leidt ook tot calorieverlies. Hoeveel sneller je stofwisseling wordt door water en wat je aan gewichtsverlies mag verwachten, lees: Cijfers en feiten over water drinken!

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.