Aluminium in deodorants en vaccins, het nieuwe asbest -studies

“Aluminium in deodoranten is het nieuwe asbest.” Nieuw onderzoek meldt wederom de zorgwekkende gevolgen van aluminium op onder andere de hormonale ontwikkeling en het brein van met name pubers. Ook vaccins, en met name het HPV-vaccin zijn vanwege de aluminium-overload niet veilig.

Aluminium in deodoranten en (HPV-) vaccins

Terwijl de discussie over deodoranten en de kans op kanker nog altijd loopt, laten nieuwe onderzoeken steeds weer weten dat de link niet te ontkennen valt. Er is niet alleen een link met kanker, maar ook met de hormonale ontwikkeling en andere belangrijke gezondheidsaspecten.

Aluminiumzouten en groeiende tumoren

Je kunt beter zelf een deodorant maken (Hoe? klik op foto)

De recentste studie over dit onderwerp komt van de University of Geneva. Toen menselijke borstkliercellen  in muizen gerepliceerd werden, zag het team dat de lange termijn blootstelling aan aluminiumzouten (het actieve ingrediënt in deodoranten dat de zweetklieren dichtstopt) ertoe leidde dat de cellen tumoren vormde die uitzaaiden. Hoogleraar oncologie en auteur van de studie A.P. Sappino vergeleek aluminium met asbest. 1

“Asbest is goedkoop, en het duurde 50 jaar om het te bannen. We hopen dat het met aluminiumzouten sneller gaat.”

“Onzin”

Al deze bevindingen kunnen de discussie niet stoppen. “Elke link tussen aluminium in cosmetica en borstkanker is misleidend,” zegt Darren Praznik, president van Canadian Cosmetic, Toiletry and Fragrance Association. Volgens Praznik verdwijnt deodorant samen met de transpiratie, en komt het absoluut niet de bloedbaan binnen, noch heeft het een impact op de lymfeklieren. Praznik heeft rechten gestudeerd en is directeur van een cosmetische instelling, en is zodoende nog nooit bij moleculaire en cellulaire zaken betrokken geweest. 2

Europa

En hoe zit het in Europa? In 2014 bekeek de Scientific Committee on Consumer Safety de veiligheid van aluminiumzouten in deodoranten en concludeerde dat “er geen aannemelijk bewijs is dat aluminiumzouten de kans op kanker verhoogt.”

Deze bevindingen zijn niet nieuw. We wisten al dat aluminium in deodoranten de hormonen verstoort en de kans op kanker verhoogt.

De uiteindelijke impact van aluminium moet nog blijken

Deodorant kan tumoren veroorzaken in de bovenste buitenste kwadrant van de borst

Een universiteit die vanaf 2001 regelmatig onderzoek doet naar aluminium uit deodoranten en vaccins en de gezondheidsrisico’s is de Reading University. Oncologisch onderzoekster en hoogleraar P. Darbre zegt dat het gebruik van deze deodoranten een reden tot zorg zijn. Het gaat niet alleen om aluminium maar ook om zirconium. Volgens Darbre verstoren deze stoffen de hormonen, en schaden ze de gezondheid op een manier die nu nog onbekend is, wanneer de stoffen tijdens de ontwikkeling van een kind gebruikt worden.

Aluminium en borstkanker

In 2013 was Darbre een van de drie wetenschappers die een rapport schreef over de mogelijkheid dat de blootstelling aan hoge spiegels aluminium tot borstkanker leidt. (Sources of exposure, tissue measurements and mechanisms of toxicological actions on breast biology)

In dit rapport werd het onderwerp hormonen kort aangekaart, en er werd niet genoemd dat de blootstelling aan aluminium tijdens de pubertijd tot hormoonverstoring kan leiden:

“Leefstijl factoren zoals straling, alcohol en voeding zijn componenten van het risico. Maar de hoofdfactoren zijn hormonaal en vooral gelinkt aan de levenslange blootstelling aan oestrogeen, via lichamelijke variaties zoals een vroege menstruatie, late menopauze, een eerste zwangerschap op latere leeftijd, geen borstvoeding gegeven hebben en wel/geen anticonceptiemiddelen.”

Een studie uit 2001 (ook uitgevoerd door P. Darbre, University of Reading biochemistry) liet al weten dat aluminium zouten en parabenen in cosmetica verantwoordelijk waren voor de stijging van de borstkankercijfers. Darbre vond een onevenredige hoeveelheid tumoren in de  bovenste buitenste kwadrant van de borst, daar waar deodorant wordt aangebracht. Haar studie werd massaal gedebunked.

Aluminium in vaccins

Darbre meldt dat ook het direct injecteren van adjuvanten aan een kind die nog in ontwikkeling is, vragen om moeilijkheden is. Adjuvanten zijn stoffen die aan een vaccin worden toegevoegd om de immuunrespons te stimuleren. In de loop der jaren is in toenemende mate erkend dat een groeiend aantal kindervaccinaties adjuvant aluminium bevatten.

Ophoping van giffen in bloedbaan, botten en hersenen

Aluminium in vaccins is ronduit gevaarlijk

In 2008 kwam een rapport uit van kinderarts R. Sears ( Is Aluminum The New Thimerosal?).  Hij vertelt daarin dat aluminium aan vaccinaties wordt toegevoegd om ze efficiënter te doen werken. Tijdens zijn onderzoek liep hij tegen een aantal zorgwekkende documenten aan, waaronder die van de American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (ASPEN): vroegtijdig geboren baby’s werd een aluminiumoplossing gegeven. Het is bijna  niet voor te stellen dat de baby’s dit moesten ondergaan: de geïnjecteerde aluminium bouwde giffen in de bloedbaan, botten en de hersenen op. De nierfunctie ging achteruit, wat de toxiciteit alleen maar deed toenemen. Maar evenzo zorgwekkend is, dat er geen document is die de vaccins noemt, alleen de stoffen in de oplossingen. Zo blijven waarschuwingen over de gevaren uit. De documenten melden niet wat de maximale veilige dosis voor een baby of kind is, en zulke informatie is nergens te vinden.

De aluminiumspiegels in vaccins zijn als volgt: 3

 • DTP vaccinatie: 170-625 mcg.
 • Heptatis A: 250 mcg
 • Hib (tegen Haemofilus influenzae type B): 225 mcg
 • HPV: 225 mcg
 • Pediarix (DTP, Hepatitis B, polio): 850 mcg
 • Pentacel (DTP, Hib, polio): 330 mcg
 • Pneumococcus: 125 mcg

Op deze informatiesite zie je in een helder artikel welke schadelijke stoffen nog meer in de verschillende vaccins zitten.

Forse hoeveelheid aluminium in HPV-vaccin Gardasil

Er is veel discussie over de veiligheid van Gardasil

In augustus 2016 verscheen het artikel “Are aluminum adjuvants plus Gardasil a uniquely damaging neuroinflammatory cocktail?” . De auteur schrijft: “De gezondheidsautoriteiten en de media blijven meedogenloos de mantra herhalen dat vaccins veilig zijn, en veel ongeïnformeerde consumenten slikken deze mantra voor zoete koek. Consumenten weten echter weinig tot niets over de testprocedures aangaande de veiligheid en nemen aan dat fabrikanten en instituten hier integer mee om gaan, zodat de vaccins zo veilig mogelijk zijn.”

“In normale klinische testen wordt een groep die een medicijn krijgt vergeleken met een placebogroep. Bij klinische vaccin testen gaat het anders: er worden placebo’s gebruikt die aluminium adjuvanten bevatten. Wat zijn de gevolgen van zulke placebo’s die intrinsiek capabel zijn om pathologische immuun- en neuroresponses te stimuleren?”

De studie laat er geen twijfel over bestaan dat de aluminium adjuvanten in de vaccins, en met name in het HPV-vaccin Gardasil, tegengestelde reacties kunnen veroorzaken. en zij is niet de enige .

Ingrediënten Gardasil 2

 • 225 mcg – AAHS (aluminum adjuvant) – 500 mcg
 • 9.56 mcg –  Natrium Chloride – 9.56 mcg
 • .78 mcg – L-Histidine – .78 mcg
 • 50 mcg – Polysorbaat 80 – 50 mcg
 • 35 mcg – Sodium Boraat – 35 mcg
 • <7 mcg – Gist Proteïne – <7 mcg
 • 20 mcg – HPV 6 L1 proteïne – 30 mcg
 • 40 mcg – HPV 11 L1 proteïne – 40 mcg
 • 40 mcg – HPV 16 L1 proteïne – 60 mcg
 • 20 mcg – HPV 18 L1 proteïne – 20 mcg
 • HPV 31 L1 proteïne – 20 mcg
 • HPV 33 L1 proteïne – 20 mcg
 • HPV 45 L1 proteïne – 20 mcg
 • HPV 52 L1 proteïne – 20 mcg
 • HPV 58 L1 proteïne – 20 mcg

Dit is een forse hoeveelheid aluminium die in het HPV-vaccin zit. Aluminium is een neurotoxine die ontstekingsreacties in het brein veroorzaakt. 3  Typ bij PubMed eens ‘aluminium toxicity human’ in, en je krijgt honderden wetenschappelijke publicaties over het onderwerp. Je kunt je afvragen waarom er dan zo’n grote hoeveelheid in Gardasil zit.

Pubertijd, alles is nog in ontwikkeling

Neurologische, immuun- en endocriene systemen

De pubertijd is een kwetsbare periode

De pubertijd is een kwetsbare periode. Het endocriene systeem ontwikkeld zijn eigen reproductief ritme, waarbij de neurologische, immuun en endocriene systemen bij betrokken zijn. De introductie van een gif in de bloedbaan, die de bloed-brein barrière infiltreert is een verstoorder. Hoe dit zich manifesteert verschilt van kind tot kind. Maar zonder twijfel zal één van de drie systemen betrokken zijn. De data tonen dat het tot de pubertijd vooral de jongens zijn die schade door de vaccines oplopen.

Meisjes kwetsbaarder vanaf pubertijd

Maar als de pubertijd eenmaal bereikt is, neemt de schade onder meisjes toe. Vaccins verstoren de ontwikkeling van kinderen, rijping van het brein gaat nog tot in de vroege twintiger jaren door. Door te rommelen met het immuunsysteem, word een kind kwetsbaarder voor andere pathogenen. En met de huidige cijfers van onvruchtbaarheid, kan men zich afvragen welke rol vaccins hierin spelen. Het HPV-vaccin Gardasil veroorzaakt prematuur ovarieel falen; op jonge leeftijd vindt atrofie van de eierstokken plaats en men kan vroeg in de menopauze raken. 4, 5