Tropische vrucht blijkt effectiever dan chemotherapie

Dat er soms ook eenvoudige en betrekkelijk goedkope middelen ter genezing/preventie van ziekten blijken te zijn raakt steeds meer bekend. Zo is de guanabana / graviola (zuurzak) veelbelovend bij kanker.

Graviola effectief bij kanker

De vrucht van de zuurzak of guanábana is lijkt effectief te zijn bij kanker  1. En bijwerkingen ? Die zijn er niet.

De zuurzak of graviola komt uit het Caribische gebied, Centraal Amerika, het Amazonegebied en Indonesië. De exotische vrucht met de zoetzure smaak wordt  in diverse dranken verwerkt. Wereldwijd maken diverse producenten guanábanasap. De graviola die bij ons in vruchtensappen verwerkt zit hebben weinig heilzame werking, omdat de sappen worden volgestopt met additieven en kunstmatige zoetstoffen.

Hoe zit het met testen en onderzoek ?

Graviola kan bepaalde soorten kankercellen doden 2, 3 die resistent zijn voor bepaalde chemotherapie, aldus het Cancer Research UK instituut.

In 1996 was de uitkomst van een Amerikaans onderzoek het volgende: ‘de geïsoleerde verbinding, die uit de zaden van de vrucht werd getrokken, heeft een 10.000 keer hogere werkzaamheid op kankercellen als chemomedicijn Adriamycine.’

In Zuid Korea (Katholieke Universiteit) werd de zuurzak onderzocht, en aldaar kwam men tot de conclusie dat de zaden van de graviola effectief zijn bij longkanker- en dikke darmcellen. Graviola remt ook tumorgroei en uitzaaiingen bij alvleesklierkanker. 4 De vrucht van de plant is ook veelbelovend bij borst- en  leverkanker. 4 5, 6, 7,

Wel op de hoogte, maar niet naar buiten gebracht

Al decennia is National Cancer Institute (NCI) hiervan op de hoogte8. Volgens hen ‘lieten de onderzoeken zien dat blad en stengels van de planten enorm doeltreffend zijn in de vernietiging van bepaalde kankercellen in het lichaam.’ De resultaten werden intern gehouden, schrijft Psychology Today.8

De natuurgeneeskunde

In de natuurgeneeskunde worden bladeren, stam, schors en vrucht ingezet tegen kanker. Inheemse bevolking gebruikt Zowel de vrucht, de bladeren, de stam als de schors worden door de natuurgeneeskunde met groot succes tegen kanker ingezet.  Inheemse volken gebruiken de vrucht als doeltreffend middel tegen infecties, parasieten en depressies, en om chronische ziekten te voorkomen.

Kanker zou dus zonder gevaar en bijwerkingen met behulp  van de plant te behandelen zijn. De nare bijwerkingen van chemotherapie zijn dan overbodig. De vrucht beschermt het immuunsysteem juist, en ondermijnt het niet zoals bij chemotherapie het geval is.  Vooralsnog zijn er door farmaceutische bedrijven nog geen producten met de graviolaplant geproduceerd.

Chemo versnelt groei tumoren

Chemotherapie zou de groei van tumoren versnellen, volgens twee Amerikaanse wetenschappers. Dit brachten zij in 2012 naar buiten. Dit nieuws werd opgepikt door Nederlandse media. (9)