Kruiden-planten Lever

Kurkuma keert conditie van vette lever binnen 8 weken om

Share Button

Bij een non-alcoholic vette lever is er sprake ophoping van overtollig vet in de lever. De vette lever komt tegenwoordig veel voor, en gaat met energieverlies en vermoeidheid. Kurkuma blijkt een aanzienlijk effect te hebben leververvetting. Binnen 8 weken keert dit specerij deze conditie om.

Wat een vette lever is, wat de symptomen en gevolgen zijn en hoe je de conditie kunt omkeren lees je in: Vetstapeling in de lever is omkeerbaar

vette lever1
Kurkuma verbetert conditie van vette lever aanzienlijk

Phytotherapy Research publiceerde onlangs een studie waarbij mensen met een vette lever dagelijks 500 mg kurkuma (met 70 mg curcuminoïden) kregen, voor de duur van 8 weken. Gegevens over de hoeveelheid vet, lichaamsgewicht en leverfunctie werden verzameld en bijgehouden.

De resultaten:

Kurkuma zorgde voor een aanzienlijke reductie van vetopslag in de lever: er was een afname van maar liefst 78.9%. De specerij werd goed getolereerd.

Hoe kan kurkuma een vette lever herstellen?

De antioxidant functie en het ontstekingsremmende effect zijn erg gunstig bij de behandeling van de vette lever. Het vermindert de vetopslag en normaliseert de vetspiegel. Tegelijkertijd verbetert de specerij de insulinegevoeligheid en herstelt het de vetstofwisseling.

Het voorkomt ook cel- en weefselschade aan de lever.

 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.