Gezondheid-divers

Zo verklein je het risico op verschillende ziekten

Share Button
Steeds meer mensen krijgen last van welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes of kanker krijgen. Vandaag geeft voedingsdeskundige Anita Mulderij waardevolle adviezen om het risico op ziekten te verkleinen.

Zo verlaag je het risico op ziekten

Niemand zit er op te wachten om hart- en vaatziekten, diabetes of kanker krijgen. Toch krijgen steeds meer mensen last van deze welvaartziekten.

Door gezond te leven, voldoende te bewegen en de volgende drie dingen te vermijden kun je het risico gelukkig verkleinen:

Vergiftiging en inactiviteit

energie
Zorg voor meer activiteit

Wil je gezond blijven, dan is het belangrijk om te voorkomen dat jet lichaam vergiftigt raakt. Dan hebben we het niet alleen over de kleine hoeveelheden giftige stoffen in voedsel, zoals arsenicum of lood. Ook een zittend leven kan op den duur leiden tot vergiftiging van ons lijf. Ons lichaam reageert namelijk hetzelfde op weinig bewegen en het regelmatig binnenkrijgen van giftige stoffen.

Beiden leveren op den duur een hoge bloedsuikerspiegel, problemen met insuline en een hoge bloeddruk op. Deze reacties geeft het lichaam om te kunnen overleven. Op de lange termijn kunnen echter chronische ziektes ontstaan. Doe regelmatig een detox, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk onbewerkte voeding eet en beweeg iedere dag minstens een uur. Maak staand werken bespreekbaar bij je werkgever en ga regelmatig tijdens de lunch een blokje om. Je verkleint hiermee niet alleen het risico op verschillende ziekten maar het zorgt er ook voor dat je lekkerder in je vel zit en meer energie hebt!

Te veel eten, te weinig voedingsstoffen

fruithart
Voedt je lijf

We eten massaal teveel, maar krijgen te weinig voedingstoffen binnen. De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D, vitamine K en omega-3-vetzuren. Wil je ziekten in de toekomst voorkomen, kies dan voor gezond eten waarmee je je lijf voedt met vitamines, mineralen en essentiële vetzuren. Ook door naar buiten te gaan, help je je lijf om tekorten aan te vullen. Zo activeert zonlicht bijvoorbeeld de aanmaak van vitamine D. Is de zonkracht in de herfst en winter niet voldoende, dan biedt een natuurlijke voedingssupplement uitkomst.

Stress en verminderd contact

ontspan
Ontspan

Vergeleken met onze verre voorouders, die overigens dezelfde genen hadden, is onze levensstijl drastisch veranderd. Zij hadden intensief contact met elkaar en jaagden en verzamelden in groepen. Wij hebben nu vooral contact via telefoon en sociale media. In ons drukke leven besteden we minder tijd aan het zoeken van echte verbinding met elkaar en met ons lijf. We hebben stress en zijn gespannen, terwijl we weten dat lachen zo gezond is. Lachen zorgt direct voor ontspanning en daarmee voor gezonde reacties in ons lijf. Zoek je vrienden en familie dus op en lach vooral veel met elkaar!

Wil jij een goed en gezond leven? Klik dan hier!


Anita Mulderij is voedingsdeskundige bij auteur en gezondheidscoach Jasper Alblas , die al veel gepubliceerd heeft over snel, maar gezond afvallen.


 

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.