Gewicht verliezen? De avocado helpt op vele fronten!

hoger dopamineniveau

Als je gewicht wilt verliezen, eet dan eens een avocado. Deze vrucht helpt op vele fronten bij het verlies van kilo’s: hij verlaagt het lichaamsgewicht, BMI en de buikomvang. Journal Internal Medicine Review meldt dat de avocado de kans op overgewicht met 33% verlaagt.

Avocado helpt bij gewichtsverlies

De tropische vrucht leidt dan ook nog tot betere voedingsgewoonten en de inname van meer vezels, gezonde vetten, vitamine E en C, foliumzuur, magnesium, koper en kalium.

Avocado’s staan natuurlijk al bekend vanwege de vele antioxidanten en het feit dat het natuurlijke breinboosters zijn. De gewichtsvriendelijke eigenschappen van de vrucht waren ook niet onbekend. Iraanse onderzoekers melden dat consumptie van de avocado het metabool syndroom ver van ons bed houdt net als andere risicofactoren voor hartaandoeningen en diabetes.

De onderzoekers:

“De vrucht verbetert het vetprofiel, en gaat een hoge bloeddruk, obesitas, trombose, aderverkalking en diabetes tegen. Hiernaast beschikt hij over cardioprotectieve eigenschappen.”

Volgens de studie kun je alle delen van de avocado eten: het vruchtvlees, de olie, de pit, de schil en het blad. De meest gunstige effecten van de vrucht betreffen de cholesterolspiegel.


Eet ook eens een avocado…pit (want: nog meer antioxidanten)


En als extra bonuspunt vermindert het exotisch stuk fruit de buikomvang. Een uitkomst, omdat buikvet het meest gevaarlijk is.

Avocado-eters hebben een verminderde kans op overgewicht (33%) en buikvet (32%). Hiernaast houden ze stabiele insulinespiegels.

Bron