Afvallen Kruiden-planten

Zo word jij slanker met gember

Share Button

Gastartikel door voedingsdeskundige Anita Mulderij  -Gember: je houdt ervan of niet. Toch kan het een goed idee zijn om vaker gember door je eten of drinken te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gember kan helpen om overgewicht te voorkomen. En gember blijkt nog meer gezondheidsvoordelen te hebben!

Slanker met gember

Gember ken je vast van gemberkoekjes en Indiase curries. Daarin geeft dit knolletje zijn typische smaak af: zoet en scherp. Gember staat ook bekend om zijn werking tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap. Wist je dat gember ook kan helpen om slank te worden en te blijven? En dat deze wortelstok nog meer gezonde voordelen heeft?

Gember: goed voor je gewicht!

Als poeder toegevoegd aan drankjes en ook in tablet- en capsulevorm helpt gember bij de vetverbranding. Dat blijkt uit onderzoek. Onderzoekers vonden ook dat gember helpt om calorieën te verbranden. Gember is dus ideaal voor een gezond gewicht!

Van gember neemt bovendien je hongergevoel af, waardoor je minder eet. Ook dat is fijn als je wilt afvallen. Alle reden dus om vaker gember te eten! Je kunt gember trouwens ook prima drinken. Zo maak je heel eenvoudig gemberthee door plakjes verse gember te overgieten met kokend water.

Gember is om nog meer redenen gezond

Gember is niet alleen goed voor je gewicht. De lichtbruine wortel houdt daarnaast je cellen gezond (en gaat daarmee vroegtijdige veroudering tegen), werkt ontstekingsremmend, helpt je cholesterol en bloeddruk verlagen en ondersteunt je lijf bij het verteren van koolhydraten waardoor het goed past binnen een koolhydraatarm dieet.

Gember kan zelfs helpen om aderverkalking tegen te gaan. Deze scherp smakende wortel is dus ook nog eens heel gezond voor je hart en bloedvaten! Als je nu nog niet overtuigd bent van de gezonde voordelen van gember… O ja, gember helpt ook tegen spierpijn en menstruatiepijn! Genoeg reden dus om altijd een potje gemberpoeder of een stukje verse gemberwortel in huis te hebben.

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Regeneratie van het lichaam: deze voeding herstelt !

Moe, geen energie, down ? Eet wat vaker bonen: oppepper voor lijf en humeur !

Salie bewezen effectief bij opvliegers en andere overgang symptomen

Deze voeding geeft langer een vol gevoel zonder extra calorieën

Vorming van karakteristieke Alzheimer plaques begint stuk vroeger dan gedacht

Koreaans gerecht van gefermenteerde groenten nu als strooipoeder: Kimchiwawa

Is Multiple Sclerose (MS) hoofdzakelijk een autoimmuunziekte?

Deze kruiden zorgen voor een betere pH-balans

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.