Zo word jij slanker met gember

Gastartikel door voedingsdeskundige Anita Mulderij  -Gember: je houdt ervan of niet. Toch kan het een goed idee zijn om vaker gember door je eten of drinken te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gember kan helpen om overgewicht te voorkomen. En gember blijkt nog meer gezondheidsvoordelen te hebben!

Slanker met gember

Gember ken je vast van gemberkoekjes en Indiase curries. Daarin geeft dit knolletje zijn typische smaak af: zoet en scherp. Gember staat ook bekend om zijn werking tegen misselijkheid tijdens de zwangerschap. Wist je dat gember ook kan helpen om slank te worden en te blijven? En dat deze wortelstok nog meer gezonde voordelen heeft?

Gember: goed voor je gewicht!

Als poeder toegevoegd aan drankjes en ook in tablet- en capsulevorm helpt gember bij de vetverbranding. Dat blijkt uit onderzoek. Onderzoekers vonden ook dat gember helpt om calorieën te verbranden. Gember is dus ideaal voor een gezond gewicht!

Van gember neemt bovendien je hongergevoel af, waardoor je minder eet. Ook dat is fijn als je wilt afvallen. Alle reden dus om vaker gember te eten! Je kunt gember trouwens ook prima drinken. Zo maak je heel eenvoudig gemberthee door plakjes verse gember te overgieten met kokend water.

Gember is om nog meer redenen gezond

Gember is niet alleen goed voor je gewicht. De lichtbruine wortel houdt daarnaast je cellen gezond (en gaat daarmee vroegtijdige veroudering tegen), werkt ontstekingsremmend, helpt je cholesterol en bloeddruk verlagen en ondersteunt je lijf bij het verteren van koolhydraten waardoor het goed past binnen een koolhydraatarm dieet.

Gember kan zelfs helpen om aderverkalking tegen te gaan. Deze scherp smakende wortel is dus ook nog eens heel gezond voor je hart en bloedvaten! Als je nu nog niet overtuigd bent van de gezonde voordelen van gember… O ja, gember helpt ook tegen spierpijn en menstruatiepijn! Genoeg reden dus om altijd een potje gemberpoeder of een stukje verse gemberwortel in huis te hebben.