Darmflora Gezondheid

Walnoten verbeteren algehele gezondheid via de darmen

Share Button

Experts denken dat een portie van 14 hele walnoten het spijsvertering systeem beschermt, en de goede bacteriën in de darmen stimuleert. Op deze manier zouden ze tevens onze hersenen beschermen en gewichtsverlies tot stand brengen.

Walnoten verbeteren darmflora en gezondheid

Wanneer gunstige darmbacteriën de overhand hebben verbetert dit niet alleen de spijsvertering. Het is ook goed voor de gezondheid van de hersenen, het gewicht en de mentale staat. Darmbacteriën zijn in onderzoeken in verband gebracht met onder andere depressie, angst, neuro degeneratieve ziekten, kanker, hartaandoeningen, diabetes en kanker.

Hoogleraar fysiologie Lauri Byerley (Louisiana State University): “Gezonde darmen staan in relatie met de totale gezondheid.”

Walnoten werken als prebiotica

Walnoten werken als prebiotica en helpen dus bij de groei van bacteriën die het spijsvertering systeem gezond houden. En dit heeft een brede uitwerking: wanneer je walnoten consumeert leidt het tot een aanzienlijke algehele toename van diverse gunstige darmbacteriën.

Byerley: “De darmgezondheid is een vrij nieuw onderzoeksveld, waarin we zien dat een grotere bacteriële diversiteit in verband staat met een betere gezondheid. Het tegenovergestelde is ook waar: een kleinere diversiteit relateert aan allerlei aandoeningen, waaronder obesitas en inflammatoire darmziekten.”

De studie werd uitgevoerd bij ratten die ofwel een dieet met walnoten kregen, ofwel een voedingspatroon met een alternatief.

The Faseb Journal

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.