Kaneel: krachtiger in combinatie met groene thee en gember!

gemberkruidenthee.png

Kaneel houdt de bloedsuikerspiegel stabiel, en beter nog: het zet de vetcellen direct aan tot verbranding! Maar wist je dat deze verwarmende, aromatische specerij de bloedsuikerspiegel het beste stabiliseert in combinatie met groene thee en gember?

Kaneel, groene thee, gember: krachtig trio!

Bloedsuikerspiegel onder controle

Een piekende bloedsuikerspiegel na de maaltijd; dit verschijnsel is ons vast niet onbekend. De bloedsuikerspiegel fluctueert de hele dag door, en vooral na de maaltijden. Als de glucosewaarden na het eten steeds te hoog zijn, kan dit betekenen dat je in een fase van pre diabetes zit. Kaneel alleen stabiliseert de bloedsuikerspiegel prima, en verbetert de insulineweerstand.  1 De specerij doet dit echter nog beter in combinatie met groene thee en gember! 2

Groene thee, kaneel en gember versterken namelijk elkaars werking. De combinatie van het extract van dit uitmuntende trio blijkt de bloedsuikerspiegel een stuk beter te verlagen dan elk kruid afzonderlijk. De actieve ingrediënten in het drietal zijn samen nog krachtiger.

Gewicht beter onder controle

Een bloedsuikerspiegel die structureel te hoog is na een maaltijd, heeft een belangrijke impact op het gewicht en de gezondheid. Samen met hyperinsulinemie (een verhoogd niveau van insuline in het bloed) en hyperlipidemie (verhoogd vetgehalte in het bloed) staan hoge bloedglucose-waarden voor de ontwikkeling van chronische ziekten, zoals obesitas, diabetes type 2 en cardiovasculaire ziekten. Ook voor de beheersing van het lichaamsgewicht zijn te hoge glucosewaarden een hindernis. Het heeft zelfs gevolgen voor lichamelijke en cognitieve prestaties.

De combinatie kaneel/gember/groene thee toont zich hier sterk!

1. Kaneel

Behalve dat de hoeveelheid glucose in het bloed omlaag gaat dankzij kaneel, verbetert het de gevoeligheid voor insuline. Kaneel kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan yoghurt of een ontbijtproduct, in een dosis van 6 gram. Ook mensen met diabetes kunnen baat hebben bij deze specerij. Een studie meldt dat kaneel meer doet dan het stabiliseren van de glucosewaarden. Ook de triglyceriden waarden en het LDL-cholesterol bij diabetespatiënten verbeterden, bij doses van 1, 3 of 6 gram. 3 4 En last but not least: Kaneel zet de vetcellen direct aan tot verbranding!

2. Gember

Deze scherpe specerij bevat meerdere bioactieve stoffen, vooral gingerolen, shogaolen en etherische oliën 5 Uit veel studies blijkt de antidiabetes-activiteit van de specerij. Gember remt hyperglykemie en hyperinsulinemie. 6 Ook het poeder van gember is effectief als het om de regulatie van de bloedsuikerspiegel gaat. Een studie meldt dat de inname van 2 gram gember per dag voor de duur van 12 weken, de bloedsuiker- en vetspiegel aanzienlijk verbetert. 7

3. Groene thee

Groene thee is eveneens een topper als het om de glucosewaarden en insulineweerstand gaat. Volgens een meta-analyse van 17 studies is stabilisering van de glucose- en insulineconcentraties aanzienlijk. 8

Dus combineer dit drietal, en je pikt nog meer van de heilzame voordelen mee!


Groene thee:

antioxidant-werking, vertraagt cellulaire veroudering, beschermt de huid van binnenuit, verbetert de gezondheid van tandvlees, verbetert huidproblemen zoals acne, gaat stress te lijf.

 

Gember:

anti-kanker werking, verbetert de spijsvertering en stofwisseling, rekent af met misselijkheid (ook met reisziekte), geeft warmte aan het lichaam, vermindert pijn en ontsteking, verbetert de bloedsomloop, bestrijdt infecties en versterkt het afweersysteem, helpt bij migraine en menstruatiepijn, beschermt hart- en bloedvaten.

kaneel-300x200.jpgKaneel:

stimuleert, verbetert spijsvertering, vermindert zuurbranden en misselijkheid, reguleert de eetlust, is antibacterieel (vooral samen met honing: ook zo’n sterke combi!), verlaagt de cholesterolspiegel.

 


Drankje kaneel/gember/groene thee

drankje-300x200.jpg

Kook wat water en doe hier een theelepel gember en kaneel in. Laat dit 5 minuten staan en voeg hier twee theelepels groene thee bladeren aan toe. Laat dit ook 5 minuten staan.

Zeef het, voeg er koud water aan toe en bewaar het in de koelkast (of drink het gewoon warm).

Honing past perfect bij dit drankje, mocht je het wat zoeter willen.