Meer afvallen met gember: meer vetverbranding, minder eetlust

Gember helpt bij vet verbranden. De specerij verlaagt het gewicht “significant,” blijkt uit 14 studies. En wat meer? De taille komt weer tevoorschijn. Lees de resultaten!

Meer vet verbranden

gember en gewicht
Meer vet verbranden doe je met gember!

Naast vet verbranden verbetert gember de insulineweerstand. Hiernaast heb je minder eetlust. Combineren maakt het keukeningrediënt nog effectiever

Meer afvallen

Dat vet verbranden door het keukeningrediënt gewenste neveneffecten heeft, blijkt uit een meta-analyse .  Maar liefst14 recente studies tonen dit.

De resultaten tonen dat de specerij naast vetverbranding

  • Voor een significante afname van het lichaamsgewicht zorgt
  • De taille-heupverhouding verbetert
  • De heup ratio verbetert
  • De glucosespiegel normaliseert
  • De insulineweerstand verbetert

Gember verbrandt ook buikvet effectief (studie)

Die taille-heupverhouding, dat is vooral interessant. Want dit betekent dat het ingrediënt daadwerkelijk je figuur verbetert.

Beter je gewicht beheersen

Minder eetlust, meer vet verbranden. En ook nog een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit zijn niet de minste werkingen. De specerij geeft een toegenomen thermogenese en lipolyse. Hiernaast onderdrukt het lipogenese zorgen. 1

Thermogenese is de energie die het lichaam nodig heeft om voeding te verwerken


Lipolyse is vet verbranden


Lipogenese gaat om de omzetting van koolhydraten in vetten.


En dan de opname van vet!

gember buikvet
Nog een voordeel: dankzij de keukenspecerij verbrandt je buikvet én sla je minder vet op

Wat hier gebeurt is ook indrukwekkend. Want de werking beperkt zich niet alleen tot vet verbranden. De specerij remt namelijk de opname van vet in de darmen.

Als je wilt afvallen is dit dus best een waardevolle toevoeging. Net als de verminderde eetlust. Want eetlust en een verhoogde bloedsuikerspiegel zijn de struikelblokken van elk dieet.

Gember richt zich juist op deze twee hindernissen. Dit gebeurt zelfs bij mensen met diabetes type 2.

Als extra bonus zorgt de smaakmaker ook voor een betere balans tussen het LDL- en HDL cholesterol. Alleen een betere balans, geen verandering in de triglyceriden waarden en de totale cholesterolspiegel. 2 De inname van 2 gram gember bij een duur van 2 maanden kan dit al doen.

Combinatie met honing

Waarom zou je gember combineren met honing? Omdat het effect op vet verbranden dan sterker is.  Als duo heeft het ook nog een enorm effect op oxidatieve stress en het metabool profiel.

Bestrijdt verouderingsstoffen

Dan diabetes. Omdat bij deze aandoening ROS speelt is het een aanrader. Reactieve oxygen species dus. Die zijn altijd slecht nieuws. Maar niet als je gember/honing consumeert. De combi bij uitstek die korte metten maakt met ROS. Dit bleek bijvoorbeeld toen gember samen met gelam honing toegediend werd. (gedestilleerd water, honing 2 gr/per kg, gember 60 mg/per kg) 3

Gember verlaagde ook duidelijk de triglyceriden waarden, naast vetverbranding.

De honing die gebruikt was gelam honing uit Maleisië, en geproduceerd door Apis mellifera bijen die nectar en pollen uit de Melaleuca cajuputi Powel plant haalden (ook wel gelam boom genoemd).

Goedkoop middel

ROS is dus te bestrijden met een goedkoop natuurlijk middel. In de vorm van gember/honing. Mooi, want de vrije radicalen zijn ook verantwoordlijk voor veroudering van binnen en van buiten. Want ROS rommelt met het DNA en de stofwisseling van cellen. Ontstekingsresponses, Alzheimer en hart- en vaatziekten komen alle door ROS.

Andere gember combinaties

Welke goede combinaties zijn er nog meer?

Wat dacht je van gember/kurkuma. Dit tweetal heeft een uitgesproken protectief effect op de lever.


En voor een betere vruchtbaarheid combineer je de keukenspecerij met kaneel. Dat bleek bij onderzoeken op mannelijke ratten.


Bij vrouwelijke atleten zorgde het tweetal kaneel/gember voor een sterk toegenomen prestatievermogen.


De combinatie met knoflook en kurkuma werkt uiterst positief bij een verstoorde bloedsuiker- en vetspiegel. En ook hier weer: bij oxidatieve stress. Knoflook bleek hierin het sterkst.


Gember gecombineerd met knoflook en cayennepeper heeft een antidiabetes effect (rattenstudie). Maar qua lichaamsgewicht werkt het iets anders. Het zorgde namelijk voor een toename van lichaamsgewicht. 4 5   6   8

Foto: rechtenvrij