Meer afvallen met kaneel: zo stimuleert kaneel de vetverbranding

meer gewichtsverlies

Wil je vet verbranden en volg je hiervoor een bepaald sportregime, dan is kaneel eigenlijk onmisbaar. Voor de vetverbranding is het belangrijk dat wit vet omgezet wordt in bruin vet. Kaneel stimuleert het bruine vet in de vetcellen, met andere woorden: de specerij zet de vetcellen aan tot verbranding.

Kaneel voor vetverbranding

 

kaneel-300x200.jpg
Extract van kaneel wekt vetverbranding op én vermindert het lichaamsgewicht.

 

Wit vet is het vet dat opgeslagen wordt, en bruin vet verbrandt calorieën. Beweging zet wit vet om in bruin vet, maar sommige kruidenextracten hebben deze werking ook. Kaneel is een van de belangrijkste specerijen, die dagelijks over de hele wereld gebruikt wordt. Het beschikt over antioxidant, anti-inflammatoire, antimicrobiële en antikanker effecten. 1, 2. Verder verbetert kaneel de insulinegevoeligheid en heeft het gunstige effecten op de stofwisseling. 3, 4.

En de verwarmende specerij stimuleert de vetverbranding!

 

 

 


Nog zo’n onmisbare specerij bij het afvallen: Gember. Gember stimuleert de vetverbranding en vermindert tegelijkertijd de eetlust.


Stofwisseling koolhydraten, verbranding vet

Witte vetcellen slaan chemische energie op, terwijl de bruine energie verdrijven in de vorm van hitte. De thermogene responses in bruine vetcellen werken minder goed bij mensen met obesitas. Een recente studie suggereert dat de aromatische specerij de ophoping van vet en glycogeen in de lever vermindert, die door een vetrijk dieet ontstaan is. 56. Een andere studie liet zien dat extract van kaneel gunstig is voor de stofwisseling van koolhydraten en de verbranding van vetten7.

Het extract dat in deze studie gebruikt werd kwam van de berk van Cinnamomum cassia. Dit bevat onder andere catechine, chlorogeen, aesculetine en quercetine.

Gember-kaneel thee

Beide zijn stimuleren de vetverbranding: gember en kaneel. Dus waarom niet dagelijks een paar koppen gember-kaneel thee drinken?

gemberkaneel-300x225.jpg

 

Om heerlijke verse thee te maken heb je niet veel nodig, voor een paar kopjes:

3 eetlepels versgehakte gember, 6 koppen water, 2 kaneelstokjes, en eventueel wat citroen.

Doe de ingrediënten in een klein steelpannetje, en verwarm de gember en kaneel samen met water op een zacht vuurtje voor ongeveer 20 minuten, en zeef het vervolgens.

Enjoy!