Menopauze: stevige huid, minder klachten door anti-aging extract

OEDGEZOND.INFO

Dankzij extract van de schors van de pijnboom, kom je een stuk beter de overgang door. Het extract dient hiernaast nog veel meer doelen, en heeft ook een anti-aging werking op de huid.

Minder klachten tijdens menopauze

Zoals bekend kan de overgang veel klachten teweeg brengen: stemmingswisselingen, opvliegers, nachtelijk transpireren, gewichtstoename en een slappere huid zijn bekende ongewenste overgangsklachten. Pycnogenol –extract van de Franse maritieme pijnboom- is een effectieve remedie.

De lijst van voordelen is erg lang, pycnogenol

  • Verlaagt de bloeddruk
  • Voorkomt oxidatieve schade
  • Voorkomt degeneratieve ziekten
  • Verlicht spierpijnen
  • Behandelt astma
  • Vermindert de ernst van menstruatieklachten

1 2 3 4 5

Er zijn ook aanwijzingen dat pycnogenol de sportprestaties verbetert  6

Menopauze en de huid

Door de afname van oestrogeen tijdens de overgang daalt het collageen in je huid jaarlijks met 2,1% af, tegelijkertijd neemt de dikte van je huid ook met 1,1% af. De elasticiteit van de huid in de overgang neemt jaarlijks ongeveer 0,55% af. Niet gek dus dat vrouwen rond de 50 vaak klagen over hun rimpels, slappe huid en ingevallen wangen en een doorschijnende huid. bron, 7

Anti-aging

Pycnogenol heeft een anti-aging werking op de huid: het extract beschermt tegen (veroudering door) zonlicht en vermindert hyperpigmentatie 8 9 en melasma 10. Hiernaast vermindert het rimpels en verbetert de synthese van collageen 11, vooral in combinatie met vitamine C en E. 12

Andere overgangsklachten

Een kleinschalige studie (38 vrouwen) laat weten dat de inname van 100 mg pycnogenol per dag voor de duur van 8 weken, voor een aanzienlijke vermindering van overgangsklachten zorgde. Nachtelijk transpireren, opvliegers, verlies van libido, vaginale droogheid, slaap- en geheugenproblemen, depressie en prikkelbaarheid verbeterden allemaal. Het extract leverde een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de symptomen en verbeterde de kwaliteit van het leven tijdens de menopauze. 13  14 Bij een andere studie waren er soortgelijke resultaten bij een inname van 2 x per dag 100 mg pycnogenol. Na 6 maanden waren de uitkomsten zelfs nog beter.

Pycnogenol kan ook de cognitie verbeteren: dit bleek bij mensen tussen de 35-55 jaar, bij een dosis van 150 mg per dag.

15  16  17  18  19

Dosis pycnogenol

Je kunt dus 100 tot 200 mg pycnogenol per dag nemen om overgangsklachten te verbeteren. Het handige is dat je ter preventie al voor de overgang kunt beginnen. Want als je een onregelmatige menstruatie hebt met pijnlijke klachten, helpt het extract bij een dosis van 100 mg per dag. Door het vóór de menopauze te nemen, voorkom je ook significante verslapping van de huid de menopauze-gerelateerd is.