Natuurlijk gezond (bewezen)

Curcumine uit kurkuma beschermt tegen alvleesklierkanker

Share Button

Alvleesklierkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten, en vrij agressief. Naar verwachting kan alvleesklierkanker in 2030 de op een na dodelijkste vorm van kanker zijn.1 Een nieuwe review laat weten wat curcumine uit kurkuma kan doen om deze vorm van kanker te voorkomen.

Curcumine beschermt tegen alvleesklierkanker

Curcumine uit kurkuma (geelwortel) is de meest bestudeerde natuurlijke stof als het om antikanker-effecten gaat. De gele kleurstof heeft diverse antikanker effecten laten zien in verscheidene studies op muismodellen en alvleesklier cellijnen. 2  3  4  5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Andere stoffen die de dood van alvleesklierkankercellen opwekken, en de groei van tumoren remmen zijn: epigallocatechine-3-gallaat uit groene thee, resveratrol uit o.a. druiven, lycopeen uit o.a. tomaten en garcinol uit de kokam vrucht.

In landen waar veel geelwortel gegeten wordt, komt weinig kanker voor. 15  16 Nadat 1000 verschillende middelen met betrekking tot kankerpreventie getest waren, koos The National Cancer Institute er 40 voor klinische testen, waaronder curcumine. 17

Er wordt veel gesproken over de bio beschikbaarheid van curcumine, hoewel dit in landen waar veel geelwortel wordt geconsumeerd wel goed lijkt te zitten, gezien de lage kankercijfers. In ieder geval zijn er manieren waarmee je voor een betere opname kunt zorgen.

Curcumine remt:

18  19  20   21 22

 

Kurkuma en opname: Hoe haal je het beste uit je supplement?

Kurkuma supplementen getest: Welke kies je het beste?

Ander kurkuma nieuws deze maand

Kurkuma kan glaucoom behandelen

Glaucoom is een aandoening van de oogzenuw, waardoor een te hoge druk binnen het oog ontstaat. Door de verhoogde druk wordt de bloedtoevoer naar het oog afgekneld; dit beschadigt de vezels van de oogzenuw. Als glaucoom niet behandeld wordt kan dit tot blindheid leiden.

Curcumine kan de vroege tekenen van glaucoom effectief behandelen. journal Nature

De studieauteurs

“Curcumine is veelbelovend in het opsporen en behandelen van de neurodegeneratie die betrokken is bij diverse oog- en hersencondities, van glaucoom tot Alzheimer’s.”

De onderzoekers willen oogdruppels ontwikkelen die de stof bevatten.

Kurkuma net zo effectief als deze medicatie (15x, bewezen)

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.