Gember mogelijk nuttige behandeling bij Multiple Sclerose

Gember kan mogelijk als behandeling gebruikt worden bij multiple sclerose. Dit komt door de immunomodulerende, anti-inflammatoire en anti-oxidatieve eigenschappen, laat een publicatie in Journal of Neuroimmunology weten.

Gember nuttig bij multiple sclerose

Remt ontsteking, oxidatieve stress

De ingrediënten in gember moduleren de immuunrespons en brengen pro- en anti-inflammatoire cytokinen in balans. Hiernaast remmen ze oxidatieve stress. Dat gember als therapeutische behandeling bij MS gebruikt kan worden, is een totaal nieuw inzicht.

Reguleert het immuunsysteem

Dat gember de gezondheid verbetert is bekend. Het kan een brede reeks van ziekten behandelen doordat het inflammatoire responses remt en het immuunsysteem moduleert. De specerij kan ook spierpijn verminderen na intense lichamelijke inspanning. Het anti-kankereffect van gember is ook goed gedocumenteerd.

Anti-kankerwerking van gember

De gezondheid bevorderende werking van dit kruid komt door de bestanddelen gingerol, shogaol en paradol. Dit zijn waardevolle ingrediënten die diverse vormen van kanker kunnen voorkomen. Ze gaan angiogenese en uitzaaiing tegen, wekken de dood van kankercellen op. Hiernaast verbeteren de stoffen cardiovasculaire problemen, diabetes en spijsverteringsproblemen.

Gember beschikt over een bijna eindeloze veelzijdigheid. Het verbetert symptomen die ontstaan zijn door

  • Degeneratieve stoornissen (artritis en reuma)
  • Spijsverteringsproblemen (slechte vertering, verstopping, zweren)
  • Cardiovasculaire problemen (atherosclerose en hoge bloeddruk)
  • Misselijkheid en reisziekte
  • Diabetes
  • Kanker

Veroudering en vrije radicalen

De anti-inflammatoire en anti-oxidatieve eigenschappen zorgen voor een gunstig verloop van veroudering. Verder heeft het ook nog antimicrobiële potenties wat handig is bij infectieuze ziekten.

Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor veroudering, ook voor huidveroudering. De rijkheid aan fytochemicaliën in gember damt de schadelijke werking van vrije radicalen sterk in. DNA schade vindt zo in een trager tempo plaats, wat uitgebreid in vitro en in vivo onderzocht is.

Het is heel belangrijk om het natuurlijke verdedigingssysteem van het lichaam te versterken, en de stoffen in deze exotische wortel doen hierin een prima taak.

Combinatie met komijn

Samen met vitamine E heeft gember een nog krachtigere werking, en een andere gouden combinatie is met komijn. Komijn kan dan het beste gecombineerd worden met verse gember. De antioxidant activiteit van deze combi is uitstekend.

Reeds in oude culturen werden kruiden gebruikt om het immuunsysteem te versterken.

Ander recent gembernieuws:

Stof uit gember maakt het lastig voor kankercellen

Zingerone uit gember onderdrukt de groei uit tumoren en wekt mitotisch arrest op. Het is nog altijd lastig om kanker compleet te genezen. Regulators van de celcyclus zijn dan ook aantrekkelijk in de behandeling van kanker. Zingerone is een non-toxisch fenolbestanddeel uit gember dat ook nog goedkoop is. Het beschikt over een variëteit aan farmacologische werkingen. Bij menselijke kankercellen remde zingerone de levensvatbaarheid en overleving. (bron)