Gember verbetert taille, gewicht en vetspiegel

gember helpt

Een te hoge vetspiegel is een van de belangrijkste oorzaak van atherosclerose en hartaandoeningen. Dat gember een vet verlagend middel is, hebben meerdere studies aangetoond. En als het op vetverbranding bij overgewicht aankomt: gember ondersteunt dit eveneens krachtig. De specerij zorgt er zelfs voor, dat de taille weer tevoorschijn komt.

Gember voor taille, gewicht en vetspiegel

Een systematische review en meta-analyse geeft verheldering over het effect van gember suppletie op lipide parameters. De specerij heeft een sterk verlagende werking op de vetten in het bloed. Gember verlaagt de concentraties van vetten en LDL-cholesterol.

Minder vetdeeltjes in bloed

De gemiddelde hoeveelheid die in de studies gebruikt werd, was 2 gram gember per dag of minder. De uitwerking van gember op de vetdeeltjes in het bloed werd niet beter wanneer er meer dan 2 gram gember per dag ingenomen werd, integendeel! Het verlagende effect van gember was groter als de dosis lager dan 2 gram per dag was. 1

Verlaging van lichaamsgewicht

Eerder dit jaar toonden een analyse van 14 studies dat de populaire specerij tevens voor een aanzienlijke verlaging van het lichaamsgewicht zorgt. Gember doet zelfs wat de meeste vrouwen begeren: het zorgt ervoor dat de taille weer tevoorschijn komt. Uit de analyse bleek ook dat er meer vet verbrand kan worden dankzij gember. Een onbedwingbare trek staat een succesvolle afvalpoging vaak in de weg: ook dit zou tot het verleden behoren dankzij gember.

Betere taille-heup ratio door gember

Het is interessant wat gember voor het figuur kan doen, zo liet de meta-analyse zien: het verbetert de heup ratio, de taille-heupverhouding, de glucosespiegel, insulineweerstand en zorgt dus voor een significantie afname van lichaamsgewicht. Meer lezen over deze studie en met welke kruiden je gember het beste kan combineren om de werking te versterken.

Gemberwater

Gember verbetert het gewicht, de taille en vetspiegel en heeft een thermogeen effect

Net zo goed als medicijn tegen obesitas

Hou je niet zo van gember door je voeding, denk dan eens aan een drankje.

Gemberwater is namelijk een uitmuntend drankje. Ook als gember gedronken wordt, houdt dit het gewicht onder controle. Als je de gevolgen die vetrijke voeding op je figuur heeft al ervaart, verlies dan niet de moed. Want ook dan helpt gember. Sterker nog: volgens een studie zou gember net zo goed werken als een geneesmiddel tegen overgewicht en obesitas (Orlisat).2

Warme gemberdrank

Dankzij het thermogeen effect van de scherpfrisse specerij wordt dan ook nog de stofwisseling gestimuleert. Meer over de voordelen van gember

Thermogeen effect

Het is vooral het thermogeen effect van gember, waardoor het zo goed gewichtsverlies ondersteunt, ook bij mannen. De vetverbrandende kwaliteiten van gember en een toegenomen verzadigingsgevoel door de specerij bleek ook uit een onderzoek waarin mannen met overgewicht een warme gemberdrank dronken. De warme drank zorgde voor een betere thermogenese en minder gevoel van honger. 3

Gingerol

Een van de meest actieve stoffen in gember is gingerol. De stof werkt zo gunstig, dat het de schadelijke gevolgen van een fructoserijk dieet kan elimineren. Deze gevolgen betreffen de lipidenwaarden, waaronder het cholesterol, glucose- en insulinehuishouding en een toename in gewicht. Gemberextracten met gingerol maken het volume van vetcellen kleiner 4 en zijn positief bij diabetes omdat ze voor een verbetering van de insulinegevoeligheid zorgen. Tegelijkertijd onderdrukt gember de ontsteking die een rol kan spelen bij obesitas. 5