Voeding

Zijn scharreleieren voedzamer dan gewone eieren?

Share Button

Eieren zijn enorm veelzijdig en nuttig in recepten, en zijn daarom populair. Eieren voegen structuur, kleur en smaak toe aan baksels. Ze hebben hun populariteit ook te danken aan hun nutritionele waarde: meer dan de helft bestaat uit eiwitten, en verder zijn ze een bron van vitamine B2, B6, B12, vitamine D, E, K, zink, ijzer, selenium en koper. Er is genoeg reden om elke dag een of meer eieren te eten. Maar zijn scharreleieren voedzamer dan gewone eieren?

Scharreleieren of gewone eieren?

Volgens een recente studie maakt het voor de kwaliteit en structuur van eieren niet zoveel uit, of de kippen vrij rond scharrelden of niet.

De kwaliteit van eieren is af te zien aan de dikte van de schaal, en de balans in het materiaal binnen de schaal.

Kwaliteit van eieren

De kwaliteit van eieren wordt bepaald door de leeftijd van de kippen en het voer dat ze krijgen. Zolang kippen gezond eten, is er geen verschil tussen de kwaliteit van scharreleieren en gewone eieren. De omgeving waarin de kippen zich bevinden maakt dus nauwelijks verschil in de nutriënten die eieren bevatten. Maar het idee dat je iets eet wat van een vrij en blij dier afkomstig is, wordt door velen natuurlijk erg gewaardeerd.

Zoveel nutriënten in een ei, dat het nuttig is om elke dag een of twee eitjes te eten. Maar hoe zit dat met het cholesterol: eieren verhogen dit toch? Geen voeding zo controversieel als de nederige ei! Volgens oudere studies is het ongezond om regelmatig een eitje te eten. Nieuwe studies spreken dit echter tegen: de link tussen eieren en een te hoog cholesterol is er nauwelijks.

Wil je weten hoe dit zit? Lees dan onderstaand artikel

 

Cholesterol en eieren verhogen risico op hartaandoening niet

 

Eieren zijn ook nog eens kilo-killers

Share Button

Blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws

Voer je e-mailadres in, en ontvang bericht in je mailbox als er een nieuw artikel is!

Volg Goed Gezond op sociale media

Meer gezondheid, natuurlijk gezond en voeding

Kijk op Facebook pagina voor meer tips en nieuws (vergeet niet op 'vind ik leuk' te klikken :-)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Via de cookies wordt informatie over uw gebruik van onze site gedeeld met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.