Avocado bij lunch helpt gewichtsbeheersing

avocado en gewichtsbeheersing

Avocado’s hebben zo hun voordelen als je af wilt vallen. Want slechts een halve avocado bij de lunch geeft een verzadigd gevoel. Hierdoor is de kans op snacken kleiner. In deze blog lees je wat de avocado doet voor je gewicht!

Volgens onderzoeken helpen avocado’s ook bij beheersing van de bloedsuikerspiegel.

Avocado en gewicht

Dit was een hit: avocado en ei op toast. Een uitgekiende combinatie want niets is voedzamer. De portie nutriënten die je hiermee binnenkrijgt is enorm. En het helpt je gewicht

Het was een hit: avocado toast met ei.  En terecht! Want dit is een hele uitgekiende maaltijd. Zowel avocado en ei zitten vol belangrijke voedzame nutriënten. Beide geven ook een hoog verzadigingsgevoel.  Dan beschermen avocado’s ook nog eens tegen kanker. Plus dat je met de vrucht onmisbare vetzuren binnenkrijgt. Dit geldt trouwens ook voor eieren. Die hiernaast een kant en klaar pakketje vol kwaliteitsproteïnen zijn. 

Vetzuren in avocado

Een hele avocado bevat ongeveer 250 calorieën. Het vetgehalte is hoog, maar dit zijn de goede vetten die cholesterolverlagend zijn, en de kans op een beroerte en hartaanval verminderen. De vrucht is echt een kroonjuweel, met al zijn gezonde stoffen.

Minder snackbehoefte na de lunch

Maar hoe zit het met studies? Het effect van avocado op de snackzin van de studiedeelnemers was enorm positief. Allen hadden overgewicht. Maar zelfs 5 uur na nuttiging van een maaltijd hadden ze weinig zin om te snacken.

Bloedsuiker en insuline in balans

Dat niet alleen. Ook de gevolgen op bloedsuiker en insuline waren zeer positief. De onderzoekers keken naar verzadiging, bloedsuiker en insulinerespons, en ook naar de voedselconsumptie na de maaltijd. Deelnemers aten een normaal ontbijt. Wat betreft de lunch, die bestond uit een maaltijd zonder avocado, met een halve avocado of met alleen een avocado. 

Verzadigingsgevoel

Het was de lunch met halve avocado die het hem deed. Die gaf een hoog verzadigingsgevoel. Daardoor nam het verlangen naar eten af. Dusdanig dat die trek nog 3 uur na de maaltijd 40% minder was, vergeleken met de andere groepen.

Betere voedingskeuzes

Een ander voordeel van de vrucht is dat het de keuze voor kwaliteitsvoeding bewerkstelligt. Avocado-eters kiezen eerder voor gezonde voeding. Blijkbaar helpt de exotische lekkernij naar een gezonder voedingspatroon.

Erg goed voor het hart

Dat de avocado gewichtsbeheersing zo goed ondersteunt is mooi, maar niet alles. Niet alleen je figuur maar ook je hart is erg blij met deze bijzonder vrucht. Bijzonder, want hij biedt de broodnodige enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Lekker voor je hersenen! Èn voor je vetspiegel. Dus hiermee voor je hart- en vaten. Je cholesterolspiegel komt er bijvoorbeeld mee in balans. Omdat de vrucht het goede (LDL) cholesterol verhoogt. 1