Deze natuurlijke luizenbehandeling is veilig en effectief

Het schrikbeeld van alle moeders: je kind heeft luizen! Geen paniek, onderzoeken ondersteunen de effectiviteit van natuurlijke luizenbehandeling die veilig, niet giftig en toch effectief is.

Natuurlijke anti luizenbehandeling

Veilig en effectief

Een natuurlijke luizenbehandeling is veilig en effectief

Een natuurlijke luizenbehandeling die veilig en effectief is, is erg welkom. Luizen verspreiden geen ziektes, maar hoofdluis gaat wel snel over van het ene hoofd naar het andere. Bestrijding is een tijdrovende en vervelende klus. Traditionele luizenbehandelingen baren zorgen, vanwege de toxiciteit van pesticides. En dan zijn de producten nog niet eens effectief. Want velen zijn resistent geworden tegen de meeste luizenbehandelingen. Tijd voor een natuurlijke luizenbehandeling die wél doeltreffend is!

Restistentie voor luizenshampoo’s

Luizen zijn dus inmiddels resistent voor hun bestrijders. 1 Bovendien bevatten de meeste luizenshampoo’s en lotions pesticides zoals malathion of permethrin. Niet echt iets wat je op de hoofdjes van je kinderen wilt doen. Bijwerkingen zijn namelijk hoofdpijn, brandwondjes, misselijkheid en duizeligheid. Dan mogen ze ook niet altijd gebruikt worden bij astma. En hoe zit het met de lange termijn effecten? Die zijn niet onderzocht.

Natuurlijke ingrediënten die luizen/neten doden

Alternatieven voor traditionele anti luizenshampoo’s kunnen tea tree oil bevatten. Ook andere natuurlijke ingrediënten doden luizen en neten

Gelukkig zijn er natuurlijke anti luizenmiddelen waarvan onderzoeken de effectiviteit bevestigen. Veel van dit soort behandelingen bevatten tea tree oil, eucalyptus en lavendel. Ook etherische oliën van pepermunt, citronella en anijs zijn giftig voor luizen en hun eitjes. Grapefruit extract vinden ze ook allerminst prettig.

Luizenkam consequent gebruiken

Natuurlijk blijft het handmatig verwijderen van luizen en eitjes een onmisbaar onderdeel van een anti luizenregime. Evengoed nog tijdrovend, maar absoluut effectief. Doe dit consequent en blijf herhalen.

Hoe?

  • Was het haar met normale shampoo
  • Doe wat conditioner in het haar en maak het klitvrij. Conditioner maakt levende luizen ook traag, wat je helpt om ze te zien en te pakken te krijgen. Spoel de conditioner pas later uit.
  • Gebruik een grove kam
  • Pas als deze makkelijk door het haar gaat, gebruik je de luizenkam
  • Zorg dat je goed licht hebt
  • Gebruik de kam ook goed vanaf de scalp en check de kam na elke kambeweging. Verwijder de luizen met een stukje wc papier of iets dergelijks
  • Zo werk je door het hele haar heen, en eventueel gebruik je je vingernagel om eitjes van het haar te schrapen
  • Nu spoel je de conditioner uit

Je kunt echt luizen elimineren met een natuurlijk protocol.

Cyclus van luizen

Een eitje heeft 7 tot 10 dagen nodig om uitgebroed te worden. Een neet heeft dezelfde tijd nodig om volwassen te worden. Al op dag 1 van de volwassenheid legt een luis eitjes. Hou dus rekening met deze cyclus als je luizen bestrijdt.

Dag 1: Bestrijdt

Gebruik een niet giftig product om levende luizen te doden

Dag 2: kam zoals boven beschreven

dag 3: reinig. Was alle kussenhoezen, lakens, knuffels e.d. in heet water. Doe andere spullen in de wasdroger op hoge temperatuur voor minstens 30 minuten. Kook al borstels, haarclips enzovoort. Kam en föhn droog. Föhnen vernietigt een groot deel van de eitjes.  2

Op de dagen 5, 9, 13, 17 en 21 herbehandel je en kam je met de luizenkam. Op dag 28 doe je hetzelfde, en hierna volg je dit regime nog 1x per week.

Aanbevolen artikelen